Veteran snimio samoubistvo uživo, sad neko tim snimkom plaši decu: Roditeljima stiglo upozorenje

 
 
  • 3

Snimak je preuzet sa Facebook platforme čim je završeno emitovanje i počeo da ga šeruje na svim društvenim mrežama

Tužan, mladić, depresija Foto: Pixabay

Roni Meknat (33), vojni veteran iz Misisipija koji je služio u Iraku pucao je sebi u glavu tokom live uključenja na Facebook-u. Ova popularna društvena mreža i dalje ne uspeva da ukloni sve snimke samoubistva koji se poslednjih dana širi poput požara na Facebook-u i drugim mrežama, pa su roditelji upozoreni da prate šta njihova deca gledaju, jer neko snimak zloupotrebljava.

Meknat se 31. avgusta uključio live iz svog doma, a veruje se da je razlog za samoubistvo gubitak posla, kao i raskid sa devojkom.

U početku ništa nije slutilo da će Meknat podići ruku na sebe, ali čim je to uradio snimak je krenuo da se šeruje desetinama hiljada puta, a pojedini korisnici su video preuzeli i počeli da ga kače na TikTok i druge platforme.

- Snimak može da se vidi na mnogim platformama, ako vidite lika sa bradom, odmah prekinite snimak, jer je kraj zaista potresan - pišu korisnici Twitter-a.

Meknatovi prijatelji kažu da su pokušali da ga odgovore od samoubistva kada su shvatili da je pitanje trenutka kada će potegnuti oružje, međutim, on je sve njihove poruke ignorisao.

Kao da sam Meknatov čin nije dovoljno potresan, pojedinci su iskoristli snimak njegovog samoubistva da bi plašili decu i zbijali šale. Roditelji u SAD, ali i širom sveta su upozoreni da je ovaj snimak završio na društvenim mrežama i da narednih dana obrate pažnju čemu deca imaju pristup, kako se slučajno ne bi dogodilo da vide snimak, pre nego što i poslednji bude uklonjen.

Facebook je saopštio da je uznemirujući video snimak uklonjen istog trenutka kada je završen stream, ali je do tada već neko uspeo da ga "svuče" i krene da šeruje ponovo.

- Snimak se pojavio i na našoj platformi i naš sistem automatski detektuje i označava snimke koji krše naša pravila. Istovremeno, gasimo naloge koji iznova pokušavaju da postave snimke koji nisu u skladu sa našim pravilima korišćenja - saopštili su iz TikToka.

Video: Student u Rusiji pucao na drugove

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    8. septembar 2020 | 14:56

    Валда је схватио да је обичан убица који ником не треба!

  • Гаргамел

    8. septembar 2020 | 14:38

    Само да грађани Ирака не виде ... то би их дотукло !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA