Putnik trenutak pre leta dobio poruku da je zaražen, odmah je sklonjen iz aviona

 
 
 ≫ 
  • 0

Do incidenta je došlo u sredu uveče, a sedišta na kojima su sedeli on i saputnik su odmah dezinfikovana

Nakon što je jednom putniku u avionu "Rajanera" iz Stansteda za Pizu stigla poruka baš pred poletanje da je zaražen korona virusom, odmah su u letelicu ušli medicinski radnici u zaštitnim odelima i sklonili pacijenta.

Do incidenta je došlo u sredu uveče, a sedišta na kojima su sedeli on i saputnik su odmah dezinfikovana.

Par je bio u avionu manje od 10 minuta, ali je ipak sve dovelo do toga da avion poleti sa sat i 20 minuta zakašnjenja, piše Skaj njuz.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kom se vidi kako ljudi u zaštitnim odelima ulaze u avion, dok su ostali putnici sa užasom posmatrali scenu.

Fion Marfi je leteo za Pizu sa svojom majkom koja je sedela odvojeno od njega.

- Nakon pola sata pitao sam se zašto se nismo pomerili. Onda smo videli da se nešto dešava napolju. Dva muškarca na vatrogasnom kamionu počela su da stavljaju zaštitna odela i krenuli u avion. Bilo je jasno da se nešto dramatično događa - rekao je on.

Dodao je da je njegova majka u tom trenutku želela da izađe napolje, ali da nije mogla.

- U tom trenutku je zavladala malo panika, nismo znali da li će let da bude otkazan, ili još gore da li smo izloženi virusu - rekao je on.

Kako je saopštio "Rajaner", osoba koja je 26. avgusta letela za Pizu iz londonskog Stansteda dobila je poruku pre leta da je pozitivna na Kovid-19.

- Bilo je malo, ako je uopšte i bilo, rizika od prenošenja virusa drugim putnicima ili članovima posade pošto su svi nosili maske sve vreme. Poletanje je kasnilo sat i 20 minuta kako bi prazna sedišta bila dezinfikovana u skladu sa merama. Rajaner se izvinjava svim putnicima na ovom odlaganju - navodi se u saopštenju.

Dvoje putnika smešteno je u izolaciju.

Video: Majka i šestoro dece izbačeni sa leta zbog maske

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA