Srpski kamiondžija papreno kažnjen u Austriji: Kod nas možda na ovo žmure, ali u Evropi ne

 
 
  • 9

Samo od 17. do 20. avgusta vozio je čak 70 sati

U ovim sektorima su naši ljudi u Nemačkoj najzastupljeniji Foto: Shutterstock

Austrijska policija zaustavila je vozača kamiona (50) iz Srbije, koji je vozio 145 sati u poslednje dve nedelje, što je puno više od 90 sati, koliko je maksimum.

Prema pisanju medija, srpski kamiondžija samo od 17. do 20. avgusta vozio je 70 sati, a za to vreme odmarao je samo tri sata.

Policija je takođe otkrila da je Srbin koristio tahografsku karticu svog kolege.

Nakon provere, vozaču je napisana kazna od 3.500 evra.

Austrijska policija, pored nemačke, i u avgustu nastavlja da vrši visoku kontrolu nad industrijskim vozilima koje putuju auto-putevima, a mediji su puni vesti o kršenju vremena vožnje, kao i o pijanim vozačima.

Podsetimo, jedan naš državljanin prošao je "k'o bos po trnju", nakon što su ga uoči epidemije u Nemačkoj uhvatili kako je prekoračio brzinu. Kamiondžija bi se možda nekako i izvukao da policajci nisu pogledali tahograf.

Naš državljanin je, naime, uhvaćen kako juri brzinom 30 kilometara na sat većom od dozvoljene, a kada su ga konačno zaustavili, shvatili su da to nije jedini prekršaj koji je počinio.

Ispostavilo se da Srbin nije skidao nogu sa gasa otkako je ušao u Nemačku, pa je prekoračio brzinu na više deonica, a kada su pogledali tahograf, policajci su ustanovili da nije poštovao zakonom propisane pauze i da je za volanom proveo 7 sati duže nego što je dozvoljeno.

Samo za ovaj prekršaj sledovala mu je kazna veća od 1.000 evra, koliko je tačno platio na kraju, nije poznato.

Video: UZNEMIRUJUĆE: Voz pokupio kamion, vozač teško povređen

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    26. avgust 2020 | 14:41

    Super neka ovo procitaju nasi golovrati koji su puni sile kojima smetaju nasi zakoni 30 brze voziti on nije profesionalac.

  • Antun pokatoliceni srbin

    26. avgust 2020 | 14:47

    Kaze meni jedan dva puta me kamera slikala u austriji za dva sata skoro pred svakim tunelom u austriji imaju kamera kod austrijanaca nema milosti znaju na granici da vrse kontrolu ko nije vignjetu platio ko je brze vozio e sad ko je u EU kazne stizu kuci ko je u CH ne mora platiti ako opet vozi kroz austriju prilikom kontrole mogu da nadju da je nekad brze vozio I kazna ce biti veca

  • Ivan

    26. avgust 2020 | 14:43

    Ma gledaju i kod nas nego 20e sve resava.. Tako je u Srbiji za pare sve moze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA