Australijanka kažnjena sa šest meseci zatvora zbog kršenja karantina

 
 
  • 3

Mlada Australijanka je tajno doputovala u Pert i otišla u kuću svojih roditelja gde je i uhapšena

Melburn Australija Viktorija korona virus Foto: Tanjug/AP

Australijanka Ašer Fej van der Sanden (28) kažnjena je sa šest meseci zatvora jer je prekršila propisanu meru karantina.

Ova devojka je provela mesec dana na putu i boravila je u državi Viktorija koja je teško pogođena korona virusom, a kada joj je odobreno da se vrati kući u Pert, država Zapadna Australija, odredena joj je i mera od 14 dana karantina u jednom hotelu o sopstvenom trošku.

Međutim, mlada Australijanka je tajno doputovala u Pert i otišla u kuću svojih roditelja gde je i uhapšena.

U saveznoj državi Zapadna Australija se kršenje mere karantina strogo kažnjava zatvorom do 12 meseci ili novčanom kaznom u iznosu od 27.000 funti.

Advokat van der Sandenove je rekao da je ona otputovala u Viktoriju kako bi se brinula o bolesnoj sestri, međutim, s obzirom da više nije mogla tamo da izdrži, odlučila je da se vrati u Pert.

Advokat takođe tvrdi da je van der Sandenova odmah po dolasku u roditeljsku kuću stupila u samoizolaciji tokom koje nije bila u kontaktu s drugim osobama.

Sudija Endru Metjuz je zaključio da je Ašer Fej van der Sanden počinila “veoma opasan prekršaj” koji je mogao da izazove širenje korona virusa i izrekao joj je kaznu od šest meseci zatvora.

Video: Majka i šestoro dece izbačeni sa leta zbog maske

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perth

    26. avgust 2020 | 01:20

    Take se to radi u normalnim zemljama. Da je svuda tako kažnjivo već odavno nebi bilo bolesnih. U Pertu već 4 meseca nema nijedno obolelo od Covid 19, zato i jesu tako strogi.

  • Drasko

    26. avgust 2020 | 03:00

    Pa naravno samo u Srbiji takvi koji ugrozavaju tudje zdravlje i zivote prolaze nekaznjeno kao tamo neki fudbalercic Luka i njemu slicni.

  • Boža zemunac

    26. avgust 2020 | 06:05

    Šta reći ? Ceo svet u haosu. Zavadi pa vladaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA