Ponovo haos u SAD: Blejk upucan sedam puta, guverner šalje Nacionalnu gardu u Viskonsin

 
 
 ≫ 
  • 1

Blejk se nalazi u bolnici u Milvokiju i u stabilnom je stanju, a istraga je u toku

Viskonsin protest Foto: Tanjug/AP

Guverner Viskonsina Toni Evers saopštio je da će pripadnici Nacionalne garde da budu raspoređeni u grad Kenoša večeras zbog nasilnih protesta koji su izbili nakon ranjavanja 29-godišnjeg Džejkoba Blejka, koji je pogođen sedam puta.

- Ovo je ograničena mobilizacija Nacionale garde koja će se fokusirati na pružanje podrške lokalnim snagama bezbednosti kako bi se zaštitila gradska infrastruktira, kao što su fabrike i vatrogasne stanice - rekao je Evers.

Trenutak ranjavanja Bejka uhvaćen je kamerom, a do incidenta je navodno došlo zbog "nasilja u porodici". Nakon što je snimak isplivao na društvene mreže, u SAD je ponovo došlo do niza protesta. Nekoliko vozila je zapaljeno, a prodavnice su vandalizovane. Uveden je i policijski čas u večernjim satima.

Blejk se nalazi u bolnici u Milvokiju i u stabilnom je stanju, a istraga je u toku.

Evers je osudio pucnjavu, govoreći da detalji još nisu poznati, ali da ono što se zna jeste da Blejk "nije prvi Afroamerikanac koji je upucan ili povređen ili nemilosrdno ubijen od strane snaga bezbednosti".

Video: Policija sa sedam hitaca upucala Afroamerikanca i to pred decom

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edin Krdzalic

    25. avgust 2020 | 03:13

    7 komada pa za što....odupiranje uhićenju???? Ovog murjaka za primjer kazniti s 10 godina teške robije za svaki metak bez mogućnosti pomilovanja! Shvatio bi da je bio naoružan i da je pucao, u zrak ili na bilo koga pa ga onesposobiti tj. otkloniti prijetnju...ali ovako...Suditi, osuditi i poslati poruku narodu:"Nitko nije nedodirljiv!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA