Oglasili se iz Putinovog kabineta o stanju Navaljnog

 
 
 ≫ 
  • 8

Njemu je pozlilo u avionu dok je leteo za Tomsk, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk gde je Navaljni i hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

Lekari se bore za život Alekseja Navaljnog, koji slovi za Putinovog neprijatelja broj jedan, nakon što je Navaljni navodno otrovan, a sada je stiglo saopštenje iz Kremlja u kojem navode da su spremni da razmotre zahtev za prebacivanje Navaljnog u neku drugu državu kako bi dobio adekvatno lečenje.

Naime, Navaljnom je pozlilo u avionu dok je leteo za Moskvu, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk gde je hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju.

Nekoliko sati nakon što je Navaljni primljen u bolnicu oglasili su se iz Kremlja.

Kako su naveli, ukoliko postoji potreba za transport Navaljnog u neku drugu državu kako bi imao bolju medicinsku negu, taj zahtev će hitno biti razmotren.

- Svesni smo situacije u kojoj se nalalzi Aleksej Navaljni i uverevam vas da će, ukoliko stigne zahtev za njegovo prebacivanje u neku drugu državu, taj zahtev biti razmotran u najkraćem mogućem roku. Vlada želi da se Navaljni što pre oporavi, kao što to želi svakom građanu Rusije - saopštio je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

On je rekao da Kremlj prati situaciju kao i svako drugi - preko medija i da u Putinov kabinet nije stigao nijedan specijalan zahtev po povom pitanju.

On je zamolio javnost da ne pravi "teorije zavere" i na osnovu toga donosi zaključke, već ih je pozvao da u miru sačekaju zvanične informacije, ističući da će, u slučaju da se dokaže da je Navaljni otrovan, biti pokrenuta i zvanična istraga.

Podsetimo, portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš rekla je da se sumnja da su Alekseju sipali otrov u čaj i tako pokušali da ga ubiju.

- To je bilo jedino što je pio od jutros. Lekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti - saopštila je Jarmiš.

Zamenik načelnika bolnice u kojoj je Navaljni smešten nije potvrdio ove navode, već je rekao da lekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li trovanje razlog što je Navaljni u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je leteo iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navaljnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk. Kako su rekli, Navaljni je u toaletu vrištao od bolova.

(Telegraf.rs)

Video: Predivna priča o spasavanju zaštićene i ugrožene vrste: "Vrtela se kao vitez Koja nasred puta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    20. avgust 2020 | 13:50

    Ko zasmeta,skloni ga...sta ti je KGB bato!!

  • Cezar

    20. avgust 2020 | 14:18

    Čudna je ta koincidencija da se ovo dešava baš sada kada su ova dešavanja u Belorusji?! Pitam se koliko je potrebno biti naivan pa verovati da ovo nije stiglo iz iste kuhinje u kojoj se kuva sudbina Belorusije. Šta VLADARE košta da žrtvuju tamo nekog isluženog plaćenika koji je uzimao pare bez ikakvog efekta. Misle da će ovako efekat biti mnogo bolji, ali opet će se za*ebati jer Rusija nije ni Srbija ni Irak ni Libija.

  • PETAR 1

    20. avgust 2020 | 13:57

    Demokratija je to, ko nemisli kao ja pije caj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA