Svet juče ponovo oborio rekord u broju obolelih od korone: Zaraženo više od 17,2 miliona ljudi

 
  • 0

Juče je u svetu od korona virusa obolelo više od 290.000 ljudi

Pacijent preminuo od korona virusa, preminuli, mrtvo telo, leš, bolničari Foto: Shutterstock

Da li je pik prvog talasa ili smo već ušli u drugi talas korona virusa, stručnjaci još sa sigurnošću ne znaju da kažu. Međutim, ono što je sigurno jeste da je korona sve nemilosrdnija i da iz dana u dan odnosi sve više života.

Statistika Worldometers 30. jul 2020 Foto: Worldometers

Epidemija korona virusa koja je početkom marta zahvatila gotovo čitav svet kao da se tek sada zahuktava, a juče je oboren svetski rekord po broju obolelih u jednom danu. Prema podacima sajta Worldometers, juče je registrovano 290.674 slučaja i tako je oboren rekord od 24. jula kada je registrovano 289.611 novoobolelih.

Do ovog trenutka u čitavom svetu zabeleženo je 17.242.728 slučajeva zaraze, a život je izgubilo 671.262 osoba. Najgora situacija je u SAD, gde je preminulo više od 150.000 ljudi.

Juče je zabeležen i značaj porast broja obolelih u odnosu na prethodni dan. U svetu je 29. jula preminulo 7.023 osobe, dok je dan ranije taj broj iznosio 5.664, što je opet značajan porast u odnosu na 4.190 prethodnog dana.

Zbog povećanog broja obolelih mnoge zemlje sveta su ponovo uvele drastične mere. Neke su ponovo uvele totalnu blokadu, a u Evropi iz dana u dan se menja situacija na granicama i proširuju "spiskovi nepoželjnih zemalja".

Od novog naleta korone nije bila pošteđena i Srbija koja već danima beleži u proseku oko 350 obolelih. U poslednjih 24 sata u našoj zemlji bitku sa koronom izgubilo je 7 osoba, a od 8.804 testiranih, 321 uzorak je bio pozitivan.

Video: Dr Udovičić objasnio koje se mehaničke ventilacije koriste u lečenjima - od kiseonika do respiratora

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA