Đaci u Italiji se vraćaju u klupe 14. septembra: Neće biti zatvaranja, kritike na račun ministarke

 
  • 0

Ministarstvo obrazovanja najavilo je da će školska godina početi 14. septembra i da, prema rečima ministarke, neće biti novog zatvaranja zbog pandemije

Učenici, osnovna škola, đaci Foto: Shutterstock

Nekoliko italijanskih sindikata oštro je kritikovalo ministarku za obrazovanje Luciju Azolina i njen plan o početku nove školske godine u septembru, piše dnevni list “Il Fato Kotidiano”.

Ministarstvo obrazovanja najavilo je da će školska godina početi 14. septembra i da, prema rečima ministarke, neće biti novog zatvaranja zbog pandemije.

Za novu školsku godinu vlada je odobrila dve milijarde evra, što izgleda velika suma, ali kada se podeli na broj škola, to znači da će svaka škola imati na raspolaganju oko 300.000 evra za troškove manjih popravki, adaptaciju i za reorganizaciju nastave.

Sindikati tvrde da je to nedovoljno, da se kasni s neophodnim prilagođavanjem novim sigurnosnim merama zbog kovida-19, i da novac neće biti dovoljan da pokrije troškove za 56.000 nastavnog i 16.000 pomoćnog osoblja koje italijanske škole trebaju.

Ukratko, piše list, sve tačke reforme koje je predložila ministarka nisu prošle.

Ministrarka Lucija Azolina tvrdi da je meta napada jer je žena, i obećala je preko stranica novine da će se "pojaviti na televiziji i sve objasniti”.

Na kritike sindikata rekla je da je od njih očekivala saradnju, a ne napade i opstrukciju.

Video: Korona virus ih je praktično osakatio, a sada nude besplatan smeštaj za turiste

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA