Jana se porađala 17 sati, doktori su odbili carski rez iako je iz nje lila krv: Beba je umrla

 
  • 6

Čim je videla da je krenulo po zlu, trudnica je molila doktore da joj urade carski rez - oni su govorili da je sve pod kontrolom

Trudnica, lekar Pixabay.com

U Kirovogradskoj regiji u Ukrajini doktori su odbili da izvedu carski rez na ženi koja se porađala 17 sati, iako ih je molila. Beba, koja je bila zdrava, umrla je, a doktori su sakrili telo novorođenčeta u drugoj sobi i rekli mami da je beba živa.

Jana Gluško (34) bila je trudna sa svojim prvim detetom i čekala je dečaka. Trudnoća je bila savršena: bez mučnina, rezultati su bili normalni.

- Uradila sam sve što su mi doktori rekli. Kada je počeo karantin, nisam izlazila iz kuće. Za 40 nedelja nijednom nisam bila u bolnici. Pozvali su me na ispitivanje početkom juna i sve je bilo u redu, rekli su mi da mogu da izdržim još nedelju dana. A onda se sve desilo 7. juna - rekla je Jana.

Rano ujutru Jana je počela da oseća bolove, pukao joj je vodenjak. Majka joj je spakovala torbu i u 9 ujutru stigle su u bolnicu. A onda je krenuo pakao.

U početku je sve bilo u redu, ali posle 2,3 sata počeo je da joj raste pritisak.

- Stavili su me na sto, pritisak mi je skočio, počeli su teški bolovi. Rekla sam doktoru da pozovu doktorku i da urade carski rez, ali ona mi je odgovorila da nema potrebe i da je sve pod kontrolom. Svi su rodili, i ja ću, rekla mi je. Rekla sam im da imam godine i ovo mi je prva trudnoća, ali nisu se složili - rekla je Jana.

Uspela je da pozove majku i kaže joj da sve ide na loše, da se oseća loše, kao i da doktori ne žele da urade carski rez.

stomak, trudnoća, trudnica Pixabay.com

Već je bilo 17 sati, doktori su govorili da je sve u redu. Dobila je tri flaše leka kako bi se stimulisao porođaj.

- Materica se otvorila, ali je pritisak i dalje rastao. Molila sam ih da zovu doktora da uradi carski, imala sam novac, ali su odbili, iako je krv i dalje lila iz mene - rekla je ona.

Tek oko jedan sat posle ponoći počela je borba, ali Jana nije imala više snage da gura, bila je iscrpljena i umorna.

Doktori su izvadili bebu i stavili je na sto, a Jana je mogla da im vidi samo leđa. Čula je da su nešto govorili, podizali je, udarali, davali veštačno disanje. A onda su ga uvili u ćebe, pokazali joj ga i odneli, rekavši da mora na intenzivnu negu.

Beba je bila teška 5,4 kilograma i bila je zdrava. Jana je ostala sama u sobi sa sestrom koja je počela da plače. Pozvala je njenu majki i rekla da dete nije plakalo i da su ga odneli.

Janina majka je ujutru stigla u bolnicu, a kada je videla prizor u sobi, šokirala se - njena ćerka je ležala u krvi i nikog nije bilo oko nje.

Na kraju se ispostavilo da je dete i dalje ležalo u susednoj sobi, i dalje umotano u ćebe.

Kada joj je majka rekla da joj je dete mrtvo, Jana je doživela šok. Rekla je da je htela da skoči kroz prozor, samo da je imala snage.

Jana nije bila na sahrani sina jer je bila u bolnici.

- Niko od doktora mi se nije izvinio. Igrali su sa mnom ruski rulet, samo su ovoga puta izgubili - rekla je Jana.

Video: Stepenište zgrade Vlade Srbije u koje se zakucao crni BMW

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja kneza Mihaila obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    19. jun 2020 | 23:46

    Boze,ima li te?Zar ovoliko dete da se rodi prirodnim putem?U 21.veku sve imamo a ljudskosti nemamo!!!Neka ti Bog da snage da prebrodis ovu tragediju,namucena majko!Ovo je strasno

  • Novica Randjelovic

    20. jun 2020 | 12:54

    Iskreno saucesce gospodji Jani,ona je zrtva javasluka akusera,koji smatraju da ce"priroda sve sama uraditi"sto je ocevidno laicki pristup Ukrajinskih sestri i lekara akusera,to je sramota za zemlju koja preferira da bude demokratska?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA