Otkriveno ko je tinejdžerka koja je snimila ubistvo Džordža Flojda: "Ona je današnja Roza Parks"

 
  • 1

Darnela Frejzer (17) je bila u šetnji sa svojom devetogodišnjom rođakom kada je zastala ispred kioska brze hrane u Mineapolisu, a onda videla kako četvorica policajaca izvlače iz automobila Afroamerikanca

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda je vest koja se proširila čitavim svetom. Munjevitom brzinom deljen je i snimak na kom se vidi kako policajac Derek Šovin kleči na njegovom vratu, a malo je poznato da je taj snimak napravila jedna tinejdžerka.

Darnela Frejzer (17) je bila u šetnji sa svojom devetogodišnjom rođakom kada je zastala ispred kioska brze hrane u Mineapolisu, a onda videla kako četvorica policajaca izvlače iz automobila Afroamerikanca.

- Nije imala predstavu da će biti svedok i dokumentovati jedan važan događaj u američkoj istoriji, policijsko ubistvo. Da nije bilo njene hrabrosti, prisebnosti i volje da video postavi na Fejsbuk, sva četvorica policajaca bi i dalje bili na ulici i verovatno terorizovali druge članove naše zajednice - rekao je njen pravni predstavnik Set Kobin.

Darnela nije ni pomislila da će snimak koji će napraviti obići svet i izazvati proteste širom sveta, prenosi Dejli mejl.

Kobin navodi da ona nije želela da bude heroj, već da je ona tinejdžerja, učenica koja je uradila pravu stvar.

- Ona je Roza Parks svoje generacije - rekao je on.

Darnela je od kada je objavljen snimak samo jednom govorila za javnost. Tada je rekla da je svet morao da vidi ono što je videla ona, te da se takve stvari događaju previše puta.

Video: Nova policijska brutalnost u SAD: Ne mogu da dišem - Baš me briga!

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    12. jun 2020 | 11:00

    Jedan od retkih slucajeva kada snimak zaista nesto postigne osim gadjenja i neke osude koja na kraju ne donese nista jer se brzo zaboravi kao sto kod nas to uglavnom biva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA