Dva grčka policajca optužena za pokušaj ubistva izbeglica: Muškarac i žena lakše povređeni

 
 ≫ 
  • 1

U saopštenju grčke policije se navodi da su dvoje izbeglica lakše ranjeni u prtljažniku automobila koji je bežao policiji

grcka policija Foto: Shutterstock.

Dva grčka policajca optužena su za pokušaj ubistva jer su tokom potere za sumnjivim automobilom lakše ranili dva od ukupno 13 izbeglica koje su krijumčari pokušavali da prošvercuju u Grčku, izvestio je AP.

Posle saslušanja kod istražnog sudije u pograničnom gradu Orestiada, dvojica policajaca su puštena danas na slobodu do okončanja istražnog postupka.

Granica sa Turskom je mesto masovnog ilegalnog ulaska u Grčku izbeglica sa Bliskog istoka koji pokušavaju da se domognu Evrope.

U saopštenju grčke policije se navodi da su dvoje izbeglica, muškarac i žena, lakše ranjeni u prtljažniku automobila koji je bežao policiji.

Policija je prvo ispalila hice upozorenja iz policijskog vozila, a potom i nekoliko hitaca u gume automobila, ali su u rikošetu lakše ranjeni muškarac i žena sakriveni u gepeku.

Vozač automobila je uhapšen, dvoje ranjenih je zbrinuto u lokalnoj bolnici, a ostale izbeglice su odvedene u centar za azilante.

Video: Tursko borbeno vozilo sajlom pokušava da izvali grčku ogradu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Babajaga

    13. jun 2020 | 18:49

    Pa brane ljudi svoju zemlju koja je vec poprilicno okupirana od kriminalaca iz Afrike i Azije. Sto ce im? Da ih hrane i lece? Nek' ih spakuju u avione i posalju babi Merkel ona ih je zvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA