Članak koji je je posvađao Moskvu i London: FT tvrdi da Rusija lažira broj umrlih od korona virusa

 
 ≫ 
  • 1

Ruska ambasada ističe da navodi iz članka ne odražavaju događaje u Rusiji i ne odražava napore vlade i svih ostalih organa u borbi protiv korona virusa

korona virus, koronavirus, Rusija, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Ruska ambasada u Londonu pozvala je list Fajnenšl tajms da opovrgne tvrdnje iz svog članka u kojem se navodi da je broj preminulih od korona virusa u Rusiji navodno mnogo veći od zvanične statistike, rekao je danas ambasador Andrej Kelin.

- Poslali smo poruku glavnom uredniku Fajnenšl tajmsa Rouli Kalaf, a zatim sam sa njom lično razgovarali i rekao joj da članak koji su objavili mora da bude demantovan jer ne odgovara istini - rekao je ambasador za TASS.

Dodao je da navodi iz članka ne odražavaju događaje u Rusiji i ono što je po njemu najvažnije, ne odražava napore vlade i svih ostalih organa u borbi protiv korona virusa.

“Ne krijemo broj mrtvih od korona virusa u Moskvi”: Gradske vlasti tvrde da su cifre tačne

O verodostojnosti podataka o stopi smrtnosti od korona virusa u Moskvi, oglasila se i gradonačelnica Anastasija Rakova, koja je istakla da se sve informacije proveravaju i da su tačne.

- Moskva se pridržava politike pune otvorenosti, što se tiče svih podataka o korona virusu, objavljujemo sve statističke podatke i analitičke podatke koji se odnose na korona virus - naglasila je zamenica gradonačelnika, preneo je TASS.

- Otkad je Moskva prijavila svog prvog pacijenta, svakodnevno beležimo ukupan broj svih ljudi zaraženih od COVID-19, sve smrtne slučajeve, kao i sve izlečene - navela je ona i dodala da želi da istakne da je Moskva možda jedina objavila podatke o broju smrtnih slucajeva u aprilu na portalu, tako da svi mogu da koriste te podatke.

Rakova je naglasila je da su podaci o smrti od korona virusa tačni i da je svaki slučaj bio podvrgnut detaljnom posthumnom pregledu.

Do danas u Rusiji je potvrđeno 252.245 slučajeva korona virusa, 53.530 pacijenata sa izlečilo, a 2.305 je preminulo.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Predsednik Rusije obučen kao kosmonaut u sobi s obolelima od korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA