SZO nema nikakve dokaze da je virus stvoren u laboratoriji u Vuhanu

 
  • 4

Pompeo i Tramp tvrde da su videli dokaze koji sugarišu da je korona virus potekao iz labaratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu

Svetska zdravstvena organizacija, SZO, World Health Organization, WHO Foto: Tanjug/AP

Svetska zdravstvena organizacija nije dobila nikakve dokaze niti podatke od američke vlade koji bi poduprli tvrdnje predsednika SAD Donalda Trampa i državnog sekretara Majka Pompea da je korona virus stvoren u labaratoriji u kineskom gradu Vuhanu, izjavio je direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan.

- Iz naše perspektive, ovo je i dalje spekulacija - rekao je Rajan novinarima u Ženevi.

On je ponovio da dokazi koje ima zdravstvena agencija UN i saveti koje je dobila ukazuju na prirodno poreklo korona virusa.

Pompeo i Tramp tvrde da su videli dokaze koji sugarišu da je korona virus potekao iz labaratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu.

- Ako su ti podaci i dokazi dostupni, onda je na vladi SAD da odluči da li će ih i kada podeliti, ali je za SZO teško da deluje u informativnom vakumu po tom konkretnom pitanju - rekao je Rajan.

On je dodao da je SZO kao, kako je naveo, svaka organizacija koja funkcioniše na osnovu dokaza, želi da dobije bilo kakve informacije koje ukazuju na poreklo virusa, prenosi AP.

Video: Vuhan je od danas slobodan grad: Kovid-19 je pobeđen, ukinuto vanredno stanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    5. maj 2020 | 08:09

    Soroseva organizacija placena od zapada da unisti istok.

  • Igor

    5. maj 2020 | 06:08

    Nas VMA je za SZO kosmicki brod! Dobro mi znamo ko je napravio SZO, trovaci ljudi eto ko! zastoto su izmislili Ebolu u Africi?, pa da bih sprecili sirenje populacije u Africi, a sa time i emigracije u bolje zemlje.Tajna drustva milinardera ulazu u Sidu i Ebolu, a onda isti ti sto su ulozili onda pomazu kao SZO idu brinu se trude se da otkriju lek. Odavno su crnci prestali da budu robovi, ali nisu zloglasnim drustvima koji izigravaju bogove. Danas se sve radi iza paravana, shvatite to vec jednom!

  • Jj...

    5. maj 2020 | 19:20

    Amerikanci lazovcine belosvetske!zlo ove planete!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA