≫ 

Srpski pas digao Nemačku na noge: Ukrala ga kučeća mafija, spasla ga policija

Posle devetodnevne potrage u koju se uključilo na hiljade građana, mediji i policija, Spajki je vraćen kući, uhapšena je jedna a traga se za više osoba za koje se sumnja da su deo organizovanog lanca krađe rasnih pasa

  • 40
Tamara i Spajki Foto: Telegraf.rs

Kučence Spajki, ljubimac srpske porodice Kocić koja živi u gradiću Bišofshajmu u pokrajini Hesen, dospelo je na nacionalnu televiziju i postalo predmet ozbiljnog policijskog rada nakon što ga je od vlasnika ukrala pseća mafija“.

Posle devetodnevne potrage u koju se uključilo na hiljade građana, mediji i policija, Spajki je vraćen kući, uhapšena je jedna a traga se za više osoba za koje se sumnja da su deo organizovanog lanca krađe rasnih pasa.

Šapčanka Sonja Kocić, vlasnica psa priznaje da su prolazili agoniju i okrenuli nebo i zemlju dok Spajkija, ljubimca njeno troje dece, nisu vratili kući.

- Moja ćerkica Tamara je 18. aprila izvela psa u šetnju, kada joj ga je iz ruku istrgla devojka koja je presrela na ulici. Čitave noći ga je tražila, nije smela ni da nam kaže šta joj se desilo. Tek izjutra smo saznali da je ukraden , bili smo očajni, to kučence nam je kao član porodice – priča Sonja.

U Nemačkoj se krađa pasa smatra ozbiljnim prekršajem zakona, pa se u potragu odmah uključila tamošnja policija.

- Prijavili smo Spajkijev nestanak policiji u Ruselshajmu, predala sam njegova dokumenta i opisala devojku koja ga je uzela. Oni su je vrlo brzo identifikovali, poslali su dve patrole na obe adrese na kojima je boravila ali su ustanovili da je tamo nema. Informacija o ovom događaju objavljena je napolicijskom sajtu, pa je ubrzo došla do medija. Policijska portparolka me je pozvala i pitala da li može da moje kontakt da televiziji RTL, jer su želeli da naprave prilog o Spajkiju. Naravno da smo to jedva dočekali, nadavši se da će to pomoći u potrazi – opisuje vlasnica psa tok potrage za nestalim ljubimcem.

Nakon emitovanja televizijskog priloga i objava na Fejsbuku, Kocići su bili zatrpani dojavama građana koji su se uključili u traženje

Spajkija.

- Najviše mi je pomogla dojava jedne žene iz Visbadena, koja mi je kazala da može da se zakune da je videla jednu devojku kako šeta kuče koje odgovara opisu našeg Spajkija. Našla sam sa njom u tom gradiću, otišli smo da mesta gde je viđen ali mu nije bilo ni traga. Očajavali smo, znajući da je osoba koja ga je otela narkomanka, bojala sam se da ga je u nekom ispadu ubila. Razmišljala sam da je negde gladan, da se smrzava jer nikada nije izlazio sam iz kuće, deca su tugovala... Međutim, juče mi se javila jedna devojka i kazala mi da je kupila nekog psa za koga veruje da je Spajki. Tražila je hiljadu evra da mi ga vrati, pa je na kraju pristala na šesto. Bila sam spremna da joj dam taj novac, ali pošto sam sumnjala u njenu priču, odlučila sam da ipak obavestim policiju – nastavlja Sonja.

Tamara i Spajki Foto: Telegraf.rs

Nakon njene prijave, organizovana je policijska akcija hvatanja kradljivice psa.

- Moj sin je u vozilu „rentakara“, kako bi sprečio da eventualno bude prepoznat, otišao na dogovoreno mesto i tamo video i devojku koja nam je ukrala psa i drugu kako ga šeta. Čim nam je to javio, krenule su dve policijske patrole, u jednom vozilu su bili uniformisani policajci a u drugom, u kome smo bile ja i ćerka, službenici u civilu. Bilo je kao na filmu, opkolili su tu devojku, policajka joj je otela psa a njen kolega je vezao. Kad nas je video, Spajki je iskočio policajki iz ruku i bacio se na moju ćerku. Presrećni smo što nam se vratio, dok ceo svet brine o koroni, nama je ovih dana samo kuče bilo na pameti – priznaje vlasnica psa.

Tamara i Spajki Foto: Telegraf.rs

Kaže da je od policije saznala da je Spajki bio žrtva tzv. „pseće mafije“.

- Ti ljudi kradu rasne pse a onda ih prodaju, razvili su čitav biznis i uopšte nisu naivni. Ta devojka koja mi je ukrala psa me je, nakon što sam je prijavila, pozivala telefonom i pretila ubistvom. Mnogo sam zahvalna policiji Hesena koja je zaista profesionalno reagovala i angažovala se kao da je reč o čoveku a ne o životinji. Zahvaljujući njima, medijima i mnogim Nemcima koje je dirnula naša muka, Spajki je opet sa nama – zaključuje Sonja.

Video: Medicinskoj sestri ukrali štene, policija objavila snimak lopova

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    28. april 2020 | 21:22

    Verovatno hrvati ukrali oni mnogo vole kucice.

  • ZDF

    28. april 2020 | 19:23

    Kod njih su psi cenjena roba i čuvaju ih vlasnici,mogli bi naše pse lutalice da izvezemo i rešimo naš problem,mogli bi ovi što štite njih lepo da zarade.

  • Tara

    28. april 2020 | 20:31

    Pravda za kucice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA