Rusi u strahu od prvomajskih praznika: Preti im nova eksplozija korona virusa

 
 ≫ 
  • 0

Rusija, koje je do sada zabeležila 747 slučajeva korona virusa, proglasila je zabranu kretanja u celoj zemlji

Rusija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Rusija bi mogla da zabeleži novi skok broja obolelih od korona virusa ukoliko građani ne budu ispoštovali mere zabrane kretanja tokom prvomajskih praznika, kažu zvaničnici te zemlje.

Broj inficiranih smrtonosnim virusom naglo je skočio početkom aprila, a prema poslednjim podacima 80.949 osoba je zaraženo, a čak 6.361 novi slučaj zabeležen je tokom jučerašnjeg dana, tvrdi Rojters, a prenosi "Gardijen".

Ana Popova, šefica tela koje nadgleda zdravlje ljudi, kazala je da je do sada zemlja uspevala da izbegne “vrh zaraze” i istakla da će to moći i dalje da čini “ukoliko građani ne popuste tokom praznika”.

- To nam je najveći rizik - rekla je Popova gostujući na nacionalnoj televiziji.

Rusija, koje je do sada zabeležila 747 slučajeva korona virusa, proglasila je zabranu kretanja u celoj zemlji. Restriktivne mere su na snazi i u Moskvi, koja je najžešće pogođena virusom.

Moskovljanima je dozvoljeno da kupuju hranu i lekove samo u najbližim radnjama, odnosno da im se pruži hitna medicinska pomoć u ustanovama koje su blizu njih. Takođe, mogu da šetaju psa ili da bace đubre samo u blizini mesta gde žive, a ukoliko žele da idu u drugi deo grada, moraju da dobiju od gradskih vlasti digitalnu dozvolu.

"U ovom ratu nema oružja, ali je strašnije": Svedočanstva ruskih lekara u borbi sa korona virusom

Rusija je žestoko pogođena korona virusom, a lekari koji su na prvoj liniji odbrane protiv smrtonosne bolesti čine nadljudske napore kako bi pomogli inficiranima i spasili svaki život.

- Nalazimo se na prvoj liniji fronta... Nema pištolja, pušaka i topova, ali moram da vam kažem da je još strašnije - rekao je Valeri Večorko, glavni doktor u Gradskoj bolnici br. 15 u Moskvi.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(M. Lj.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA