Zubar iz Kanade prvo izrešetao bivšu suprugu i njenog dečka, pa krenuo u krvavi pir: Ubio 16 ljudi

 
 ≫ 
  • 1

Vortmen je oko 23 i 30 zvonio ljudima na vrata, koji videvši službeno lice nije oklevali da otvore. Potom ih je ubijao, a onda izazivao požare u kućama

Prve dve žrtve Gabrijela Vortmena (51), zubnog tehničara koji je ubio 16 osoba u kanadskoj provinciji Nova Škotska, bili su njegova bivša supruga i njen novi partner, pišu kanadski mediji. Za sada se ne zna ko su ostale žrtve, ali se veruje da nisu bile u vezi sa napadačem.

List "Toronto san" navodi da je Vortmenov napad bio pažljivo planiran, u prilog čemu navodi da je ubica u mesto Portapikea došao obučen kao policijac i u automobilu koji liči na vozila koja koristi RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija).

Vortmen je oko 23 i 30 zvonio ljudima na vrata, koji videvši službeno lice nije oklevali da otvore. Potom ih je ubijao, a onda izazivao požare u kućama. Jedna od kuća koja je spaljena je i njegova.

"Toronto san", koji je objavio vest da su prve dve žrtve bivša supruga i njen novi partner, takođe je naveo da je tokom svog ubilačkog pohoda zubni tehničar iz Dautmuta ubio i "mamu i tatu pred njihovom decom“. Zvaničnih potvrda ove informacije nije bilo.

Sve što sam mogao da čujem su pucnji

Nakon masakra u Portapikeu, ubica je počeo da beži u automobilu nalik na policijski. Tek nakon 12 sati jurnjave policija ga je stigla na bezinskoj pumpi u Irvingu. Tom Nurani, vozač kamiona iz Ontarija bio je svedok okršaja Vortmana i policije. On se na pumpi zaustavio da bi se odmorio. U jednom trenutku čuo je kako zaposleni viču.

- Vikala je : "O, Bože, zaključaj vrata, on je ovde!" Pogledao sam kroz prozor i ugledao nekoliko vozila RCMP-a. Bilo je i četiri ili pet uniformisanih lica sa puškama - rekao je Nurani.

Slično tvrde i drugi sveodoci sa kojima su razgovarali reporteri "CTV news-a". Oni uglavnom govore o "više pucnjeva" i da su "videli telo na zemlji".

Gabriel Wortman kanada pucnjava Gaberijel Vortmen, Foto: Twitter/@RCMPNS

- Sve što sam mogao da čujem su pucnji. Moja supruga je počela da paniči. Uplašila se. Bilo je više pucanja, verovatno između pet ili 10 - rekao je - rekao je Glen Hajnes, koji se našao u blizini benzinske pumpe na kojoj je napadač. uhapšen

Komšije u šoku: "Nisam mogao da verujem"

Vortmenove komšije koje žive u blizini klinika na kojima je bio zaposlen kao zubni tehničar bile su u šoku kada su čule vesti. Bil i Lilian Mekormak probudili su se tokom policijske aktivnosti ispred klinike "Atlantske proteze" u Dartmutu u nedelju rano ujutru.

- Nisam mogao da verujem. Bože, šta se uopšte dogodilo? Neverovatno - rekao je Bil.

- Veoma sam šokirana. Nikada ne bih pomislila da će neko koga poznajemo tako dugo, dobar komšija, koristan komšija, vrlo ljubazan, pomisliti da napravi takvu tragediju - rekla je Lilian za "CTV news", prenosi "Blic".

Isti mediji podseća da su šest godina godina ranije o Vortmenu izveštavali kao o čoveku koji je mnogima pomagao u lokalnoj zajednici, čak bio je pohvaljen jer je pružao bvesplatnu stomatoločku pomoć osobama koje su se izlečile od raka.

Ko je ubica?

Nije poznato mnogo informacija o Gabrijelu Vortmenu. Ono što se zna je da nije živeo u Portapikeu gde je napravio masakr, ali da jeste bio vlasnik dve kuće u tom mestu. Bio je zaposlen kao zubni tehničar na dve klinike u gradu Dartmut u Halifaksu.

"CTV news" piše i da je Vortean želeo da bude policijac kada je bio mlad, o čemu svedoči i godišnjak iz srednje škole "Rivervju" u Nju Brunsvika koju je pohađao. Takođe, imao je naklonost prema automobilima i motociklima, čak je navodno kupio dva stara policijska automobila, koja je parkirao u dvorištu iza klinike.

Video: Policiija u Teksasu upucala 23-godišnjeg studenta

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA