Sve se znalo još 2019: SAD, NATO i Izrael bili obavešteni da svetu preti pandemija korona virusa

 
  • 5

"Tajms of Izrael" tvrdi su do informacija došli prateći internu komunikaciju među kineskim

Antitela, test, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Američke obaveštajne službe su još u drugoj nedelji novembra 2019. obavestile Belu kuću, NATO i Izrael da je u Kini došlo do pojave novog korona virusa i da postoji opasnost od njegovog širenja, piše "Tajms of Izrael".

Američka obaveštajna služba je do tih podataka došla praćenjem kinsekih internih kanala komunikacije, koji su nagoveštavali da postoji opasnost od izbijanja epidemije pre nego što je sa tim bila upoznata javnost, navodi izraelski list.

Američka administracija nije razmatrala izveštaj, smatrajući da “nema interesa” za tako nešto, dok su izraelski zvaničnici razgovarali o mogućim pretnjama, ali nisu ništa preduzeli, dodaje list.

"Odgovor NATO na ovaj izveštaj, ako je uopšte bilo odgovora, za sada nije poznat", navodi izraleski dnevnik.

“Tajms od Izrael” piše i da je Pentagon prošle nedelje demantovao da je dobio informaciju o korona virusu od obaveštajnih službi.

Veruju da je koronavirus potekao iz ove laboratorije: Iz zgrade ušuškane kraj jezera krenuo pakao?

Ušuškana u brdima na obodu Vuhana, grada koji slovi za prvi epicentar epidemije korona virusa, stoji biološka laboratorija u koju sada čitav svet upire prstom, jer se veruje da je virus potekao baš iz jedne od njenih epruveta.

U ovom trenutku najviše SAD veruju da je virus potekao iz laboratorije koja se nalazi pod strogim nadzorom, a Kinezi sa druge strane, uporno odbacuju te tvrdnje nazivajući ih bizarnim i govore da je korona vrlo verovatno prešla sa životinje na čoveka na ribljoj pijaci u Vuhanu, te da je zaraza tako krenula da se širi.

Međutim, brojne teorije zavere koje kolaju uvek vraćaju priču na Institut za virusologiju u Vuhanu, i kako je korona "pobegla" baš iz ove laboratorije.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    18. april 2020 | 03:01

    Amerika, kao i većina zapadnih zemalja je pokazala da ne ume da se bori protiv ovoga i sad su im naravno svi drugi krivi. Jedva su čekali da upere prstom u Kinu za nešto. Nisu ni Kinezi anđeli - svašta su jeli i mislili da je to normalno. Postoji i priča da su Britanci stvorili taj virus i pustili ga da se širi u Kini. Ako virus nije prirodan, teško da ću poverovati da ga je stvorio neko drugi sem NATO-a i Amerike. Oni se optužuju za stvaranje HIV-a koji je definitivno laboratorijski napravljen a neuporedivo je opasniji od korone.

  • Uki

    18. april 2020 | 01:31

    Povika na vuka a lisica jede meso

  • NS

    18. april 2020 | 09:54

    Ako su znali zasto nisu obavestili svoj narod i svetsku javnost. Zna se kako je prosao i prolazi njihov ali i narod u svim zemljama. Da su znali oni bi se obezbedili sa sredstvima za zastitu po jeftinim cenama, a ne sada otimaju i basnoslovno placaju. Americi uvek neko mora biti za neso kriv. Oni ovim hoce da napadnu Kinu zaboravljajuci da je njih 300 miliona, a Kineza 5 puta vise, tako da nemaju sanse. Oni su kao nesto znali. Posle boja svi su generali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA