≫ 

Ucenjivao sveštenika da bi renovirao kuću: Srpski državljanin pao u Italiji, u plan uključio unuka

Uhapšeni Srbin iznudio 28.000 evra

  • 6
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Seljimi M. (40), poreklom iz Srbije koji živi u italijanskom naselju Kopola, uhapšen je zbog sumnje da je ucenjivao sveštenika godinu dana kompromitujućim fotografijama na kojima se nalaze njegov sin i unuk i na taj način od njega iznudio 28.000 evra.

Kako prenose italijanski mediji, sve je počelo prošlog marta kada su se pred vratima kuće sveštenika u penziji pojavila dvojica dečaka, koje on nikad pre nije video. Oni su mu ponudili da mu pomognu oko kućnih poslova, a sveštenik ih je, nakon što ih je pustio u unutra i malo porazgovarao sa njima, pozdravio dajući im po 10 evra, piše Blic pozivajući se na "Il Gazetino".

Maloletnici su nastavili da dolaze i svaki put bi dobili nešto novca. Međutim, jednog dana na sveštenikova vrata pozvonio je Seljimi i rekao je svešteniku da im dokaz da je maltretirao dečake i pokazao mu je fotografiju.

Uplašen, sveštenik je odlučio da pristane na Seljimijeve ucene i krenuo da mu daje novac, strahujući da bi njegov ugled i ugled crkve mogli da budu dovedeni u pitanje.

Ne bi li iskamčio što više novca, Seljimi je svešteniku u oktobru prošle godine navodno pretio da će sve dati u novine, te je sveštenik pristao da plati 15.000 evra u nekoliko rata. Međutim, kako su mediji preneli, Seljimi je nastavio da mu traži novac, i dati iznos je dostigao 28.000 evra.

Seljimi mu je govorio kako mu novac treba da bi obnovio kuću u Srbiji. Sveštenik je, međutim, vodio evidenciju o svim isplatama i zadržao je Seljimijevu ličnu kartu, koji mu je ovao dao kako bi mu platio čekom.

Takođe, zadržao je dokument iz novembra prošle godine u kojem je sumirao obim isporuke novca, precizirajući da Seljimiju od tog trenutka više nije trebalo za obnovu kuće.

Tada mu je dao, kako je mislio, poslednjih 5.000 evra uveren da će ovom iznuđivanju doći kraj. Ali, kako je Seljimi nastavio da traži novac, sveštenik je potražio pooć policije. Seljimi je uhvaćen prošle sedmice, kada je došao po još 2.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    15. mart 2020 | 23:42

    Seljimi baš onako staro, srpsko pleme.

  • Dixi

    16. mart 2020 | 00:44

    Uhapsen SRBIN Seljim u Italiji ?Od kada je Seljim srpsko ime ?

  • Sale Nis

    16. mart 2020 | 00:27

    Ajde sada da vidimo ko je Seljimiju "srbinu" dao srpski pasos da talasa po Evropi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA