Ako dođe do pandemije korona virusa, gledaćemo prenos sahrana

 
 ≫ 
  • 1

Bili bismo fokusirani da pomognemo porodicama koje su izgubile voljene da mogu da se oproste na pravi način, kažu u asocijaciji

Sahrana, pogreb, mrtvacki sanduk, udovica, kovceg Foto: Profimedia

Nacionalna asocijacija direktora za sahrane u Ujedinjenom Kraljevstvu saopštila je da će u slučaju da se proglasi pandemija korona virusa, organizovati prenos službe preko interneta.

Kako navodi "Skaj", ova organizacija je istakla da se konsultovala sa vladom i lokalnim vlastima za savete u slučaju da se proglasi pandemija, dodajući da će se prilagoditi težini situaciji ukoliko budu zabranjena okupljanja.

- Bili bismo fokusirani da pomognemo porodicama koje su izgubile voljene da mogu da se oproste na pravi način, a uz to da podržimo odluke lokalne i državne uprave. To je čak i slučaju ukoliko sahrana ne može da se održi na način na koji bi porodica htela. Jedna od opcija uključuje prenos službe putem interneta - kažu u asocijaciji.

Vlasti u Britaniji navode da su preduzele mere kako bi se obuzdao koronavirus i istakle da pomno prate situaciju u zemlji, ali i svetu.

Smrtonosniji od gripa

Korona virus je ubio oko 3,4 odsto potvrđenih slučajeva na globalnom nivou, podaci su Svetske zdravstvene organizacije.

Međutim, globalno širenje novog vriusa i dalje se može kontrolisati, rekao je u utorak generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebriesus, pozivajući zemlje da pojačaju napore i mere zaštite za zaštitu lekara i medicinskih sestara.

- Globalno gledano, oko 3,4 odsto slučajeva je preminulo. Poređenja radi, sezonski grip ubija znatno manje od jednog procenta zaraženih - rekao je novinarima u Ženevi, ističući glavne razlike između ova dva respiratorna oboljenja.

Video: Ispovest lekara koji je izvršio 9 autopsija na umrlima od korone: U plućima smo našli samo sluz

(M. Lj)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    6. mart 2020 | 01:00

    Tacno. Ako je smrnost oko 3, 5% to je oko 35 miliona umrlih na svakih milijardu inficiranih. Za pola stanovnika zemaljske kugle to je oko 150 miliona umrlih. Malo vise nego 1918 kada je od Spanskog gripa umrlo skoro 100 miliona ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA