Nemiri na granici Turske i Grčke: Suzavcem na migrante, azilanti iznose povređene u ćebadima

 
 ≫ 
  • 5

Okršaj se dogodio na graničnom prelazu Kastanjes, a Turska tvrdi da je najmanje jedna osoba poginula, dok grčke vlasti to demantuju

Vlasti u Grčkoj upotrebile su u sredu suzavac i dimne bombe kako bi sprečili nekoliko stotina migranata koji iz Turske pokušavaju da uđu na teritoriju Grčke.

Turske vlasti tvrde da je u ovom incidentu stradala jedna osoba, a da je petoro ljudi povređeno. Grčke vlasti su te navode demantovale.

Okršaj se dogodio na graničnom prelazu Kastanjes, kraj ograde koja ide sve do reke Evros, kojom migranti takođe pokušavaju da uđu na teritoriju Grčke.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan otvorio je prošle sedmice granice, nakon što su u sukobima u Idlibu stradala 33 turska vojnika. 

Erdogan je rekao da i Evropa mora da oseti migranski talas.

Nakon Erdoganove odluke desetine hiljada migranta krenulo je prema Grčkom gde se danima već odvijaju žestoki okršaji kako bi se sprečio njihov ulazak u zemlju.

Istovremeno, na stotine migranta pokušava morskim putem da se dokopa Grčke. Na udaru su grčka ostrva Lezbos i Hios, na koja su prethodnih dana čamci neprestano pristizali, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo meštana.

Zvanična Atina opisala je Erdoganov potez kao direktnu prednju nacionalnoj bezbednosti Grčke i uvela je hitne mere kako bi deportovala pristigle migrante. Takođe, u narednih mesec dana grčke vlasti neće odobriti nijedan azil.

(Telegraf.rs)

Video: Petar Samolovac: Ovako pomažemo i štitimo poljoprivredna zemljišta od požara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. mart 2020 | 11:51

    Mene zivo interesuje zasto su sve muskarci izbeglice a zena i dece nema nigde

  • Zak

    5. mart 2020 | 11:53

    Ne dajte da udju braćo Grci...

  • Boža zemunac

    5. mart 2020 | 13:38

    Alo, državo reaguj. Postavite žice i minska polja na granici,dok ne bude kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA