"Korona virus nije strašan, molitva ga leči": Hamnei kaže da infekcija nije opasna, a nosi rukavice

 
 ≫ 
  • 2

Sve što sprečava virus je dobra stvar, sve što ga širi je greh, kaže Hamnei

Ajatolah Ali Hamnei Foto: Tanjug/AP

Vrhovni vođa Irana Ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da korona virus, koji je do sada usmrtio 77 osoba u toj državi, kazao da "nije strašan" i digao vojsku da se pridruži u borbi protiv ove infekcije.

- Opasnost od virusa nije tolika, imali smo veće izazove u prošlosti. Naravno da ne potcenjujem pitanje, ali ne bi trebalo ni da precenjujemo trenutnu situaciju - istakao je Hamnei i rekao da će koronavirus imati uticaj još neko vreme na Iran i da će onda sve biti gotovo.

Hamnei je, takođe, stavio iranske vojne snage u stanje pripravnosti kako bi se uključile u borbu protiv ovog soja virusa. Prema navodima lokalnih medija, ta mera pretpostavlja da će oko 300.000 vojnika i volontera biti mobilisano kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa.

Ajatolah je saopštio ovu odluku, pošto je državna televizija objavila snimke kako 80-godišnji lider, sa sve zaštitnim rukavicama, sadi drvo. On je, takođe, apelovao na zemljake da se mole protiv virusa, jer molitva može da reši brojne probleme.

Ajatolah Ali Hamnei Foto: Tanjug/AP

- Šta god da sprečava razvoj virusa je dobra stvar, a šta god da pomaže infekciji da se širi je greh - izričit je Hamnei.

Koronavirus napao i rukovodstvo Irana

Da podsetimo, 77 osoba preminulo je od korona virusa, a najmanje 23 članova parlamenta te zemlje obolelo je od ove infekcije. Takođe, od infekcije su oboleli i zamenik ministra zdravlja Irana Iraj Harirči, kao i potpredsednika te zemlje, Masumeh Ebtekar.

Ližu oltar protiv virusa

Na društvenim mrežama kruže snimci brojnih vernika u Iranu koji ližu metalne predmete u džamijama kako bi pokazali da se ne plaše opasnog virusa koji je u svetu odneo više od 3.000 života. Iako su vlasti u Iranu apelovali na vernike da ne celivaju svetilišta, građani se o to oglušuju, verujući da će ih bog zaštititi od svake zaraze.

(M. Lj.)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA