Očajni pokušaji izbeglica na granici: Iz Turske u Grčku stižu plivajući

 
 ≫ 
  • 10

Hiljade migranata je na granici, a neki su uspeli da dođu do najbližih grčkih ostrva i u čamcima

Turkey Greece Migrants Foto: Tanjug/AP

Od kada je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio da Turska više neće zadržavati izbeglice koje pokušavaju da dođu do Evrope, na granici te zemlje i Grčke je napeta situacija. Neki migranti su pokušali da u Grčku pređu plivajući.

Kako prenosi "Skaj njuz", hiljade migranata je na granici, a neki su uspeli da dođu do najbližih grčkih ostrva u čamcima.

Turkey Greece Migrants Foto: Tanjug/AP

Na fotografijama se vidi da čak neki pokušavaju da do Evrope stignu plivajući preko reke Evros.

Turkey Greece Migrants Foto: Tanjug/AP

Kako ja na Tviteru objavio turski ministar unutrašnjih poslova za samo nekoliko dana tu zemlju je napustilo 100.000 izbeglica.

Grčka policija je u subotu i u nedelju ujutro sprečila ukupno skoro 10 000 ilegalnih prelazaka. Samo jutros je 4.000 migranata sprečeno da iz Turske silom uđu u Grčku, rekao je danas u Atini portparol Vlade Steljos Pecas, posle hitnog sastanka kojim je predsedavao premijer Kirijakos Micotakis. Po rečima Pecasa, na granici duž reke Marica je uhapšeno 66 migranata.

Turkey Greece Migrants Foto: Tanjug/AP

U grčkim međima ima informacija da turske vlasti autobusima organizovano prevoze migrante ka grčkoj granici. Migranti, među kojima ima žena i dece iz Sirije, Avganistana i Iraka, dolaze iz pravca Istanbula i jedan po jedan se kreću ka graničnom prelazu Pazarkule, rekao je dopisnik AFP-a, prenosi DW.

Video: Migranti na granici s Grčkom: Vlasti ih upozoravaju SMS porukama

(Telegraf.rs)

Video: Petar Samolovac: Ovako pomažemo i štitimo poljoprivredna zemljišta od požara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glupa Evropa

    2. mart 2020 | 01:15

    Neće više nikada biti one stare Evrope, sve je to već propalo, nema nade. Šerijatska policija šeta po Beču, u Engleskoj više muslimana nego hrišćana, dolaze necivilizovane mase koje nažalost ne poštuju zakone, a neki i sa ciljem da sprovedu terorističke napade. Pre neki dan rekoše da u Šidu malo malo pa dođe do tuče između Avganistanaca i Pakistanaca, i sevaju noževi. Trebalo je njih sve odmah u avione, brodove i nazad. Ko neće da kaže odakle je da ga ne bi vratili, reći im da će biti ostavljeni nasred Sredozemnog Mora, pa neka biraju. Žao mi je jedino izbeglica, a ovih muških divljih hordi koje dolaze da nam nametnu svoje običaje i (ne)kulturu, to sve pohvatati i odmah nazad.

  • JO

    2. mart 2020 | 07:10

    Grci kupuju 25.000 krokodila i 5.000 aligatora. Verovatno im trebaju za tašne i cipele.

  • hogar

    2. mart 2020 | 06:21

    sad sve turke koji zive u EU spakovati i vratiti sultanu Erdoganu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA