Mlada žena brutalno ubijena, koža joj oderana i izvađeni organi: Pored tela stajao krvavi suprug

 
  • 5

On je priznao da ju je ubio nakon rasprave, a onda je oderao kožu sa njenog tela kako bi sakrio dokaze

Brutalno ubistvo i sakaćenje mlade žene (25) u Meksiku izazvalo je bes i zahtev za promenom zakona u zemlji, nakon što je nekoliko medija na naslovnim stranama objavilo fotografije unakaženog tela žrtve, piše CNN.

Vlasti su u nedelju objavile da je policija u domu u Meksiko Sitiju pronašla beživotno telo Ingrid Eskamilja, sa kojeg je bila oderana koža, a neki organi su nedostajali - poslednji incident u nizu nasilnih zločina nad ženama u Meksiku.

Policija je na licu mesta zatekla i muškarca (46) prekrivenog krvlju i uhapsila ga.

Na procurelim snimcima muškarac je navodno priznao da ju je ubio nakon rasprave u kojoj je ona, prema njegovim rečima, pretila da će ga ubiti. Nakon toga oderao je kožu sa njenog tela kako bi sakrio dokaze.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šejnbaum rekla je da će tužioci tražiti maksimalnu kaznu za njega, za kojeg je policija rekla da je žrtvin suprug.

Međutim, bes javnosti zbog užasnog ubistva eskalirala je nakon što je nekoliko tablioda i medija objavilo fotografije njenog tela.

Femicid - ubistva žena zbog njihovog pola - u porastu je u Meksiku u poslednjih godina. Samo tokom 2019. godine prijavljeno je 1.006 slučajeva femicida, dok ih je godinu dana ranije bilo 912.

Prema nekim izveštajima ubistva žena porasla su za 137 posto u poslednjih pet godina. Međutim, grupe za zaštitu prava žena ističu da je samo nekoliko ubistva klasifikovano kao femicid, kao i da nisu svi počinioci platili za svoje zločine.

Mnogi ljudi na društvenim mrežama objavili su fotografije Ingrid dok je bila živa u pokušaju da spreče objavljivanje spornih slika, dok su je drugi označili u postovima koji prikazuju scene prirodne lepote, uključujući zalaske sunca i nebo.

U petak i subotu biće organizovani marševi feminističkih grupa i pristalica.

(A. M.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA