Sestra koja leči pacijente od koronavirusa pokazala jezive posekotine i ožiljke na rukama

 
 ≫ 
  • 1

Mlada Kineskinja rekla je i da je zabrinuta zbog manjka sopstvenog iskustva tokom borbe sa smrtonosnim virusom, ali je dodala da želi da pomogne kako zna i ume

Medicinska sestra koja brine o pacijentima obolelim od smrtonosnog koronavirusa pokazala je ruke pune posekotina i ožiljaka, prenose strani mediji.

Serija fotografija koje je objavila Čajna global televizijska mreža pokazuje medicinsku sestru Hu Pei (22) sa stotinu sitnih posekotina na rukama.

Objavljena je i fotografija njenog lica na kojoj se vide udubljenja i linije nastale od dugog nošenja maski.

Šokantne fotografije Hu Pei proširile su se društvenim mrežama dok ona radi smene bez kraja u karantinu brinući o zaraženim pacijentima.

Mlada Pei radi na odeljenju za infektivne bolesti u dečijoj bolnici Hunan u gradu Čangša, koji je udaljen 350 kilometara južno od Vuhana, epicentra virusa.

Fotografije suvih, posečenih ruku medicinske sestre izazvale su zabrinutost širom sveta za njeno zdravlje, ali i za druge članove medicinskog osoblja koje neprekidno brine o zaraženima.

Pei je za medije rekla da su posekotine na rukama posledice neprestane zamene zaštitnih rukavica, dok je redovno nanošenje alkoholnog dezinfekcionog sredstva na ruke izazvalo iritaciju. Puder u prahu na rukavicama samo je pogoršao stanje.

- Pranje ruku i dezinfekcija mogu da budu veoma bolne - rekla je Pei.

Pei je takođe istakla da je zabrinuta zbog manjka sopstvenog iskustva tokom borbe sa smrtonosnim virusom, ali je dodala da želi da pomogne kako zna i ume.

Mlada medicinska sestra zahvalila je svima koji su izrazili reči podrške i utehe nakon što su se fotografije njenih povređenih ruku proširile, dodajući da su joj rane sada manje.

Hunan je do sada potvrdio 521 slučaj obolelih od koronavirusa.

Prema izveštajima fotografije su objavljene kao deo kampanje društvene mreže "WeChat" u znak podrške zdravstvenim radnicima koji rade neprekidno u teškim uslovima, dok broj žrtava od koronavirusa nezaustavljivo raste.

Da podsetimo, pre nekoliko dana svet su obišle fotografije lica doktora i medicinskih sestara nakon skidanja maski.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(A.M.)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    5. februar 2020 | 10:29

    Sta kaze Peking,kako ljudi tamo zive,jel i tamo opsadno stanje kao u huanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA