Internet se sprda sa Megzitom, pršti crni humor: "Žao mi je zbog saobraćajke koju je imala Megan"

 
  • 4

Nakon odluke princa Harija i njegove supruge Megan Markl, društvene mreže "vrcaju" od humora

Dešavanja u Bakingemskoj palati privukla su veliku pažnju poslednjih dana, što svetskih medija, što javnosti širom sveta.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl odlučili su da se odreknu svojih kraljevskih dužnoti kako bi vodili nezavisan život.

Kraljica Elizabeta juče se obratila javnosti posle sastanka kraljevske porodice, i pozdravila “"konstruktivne" razgovore sa višim članovima porodice o budućnosti Harija i Megan. Takođe, u saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, stoji da, iako porodica podržava odluku vojvode i vojvotkinje od Saseksa da se odvoje, moraće da postoji i “vreme tranzicije”.

Naravno, ubrzo pošto se pojavila informacija o tome da posle Bregzita (izlaska Velike Britanije iz Evropske unije), na snagu stupa i popularno nazvani “Megzit” (odnosno napuštanje dužnosti krune Harija i Megan), korisnici društvenih mreža utrkivali su se ko će da napravi bolju šalu na račun kraljevske porodice.

Bilo je tu i neslanih šala koje su aludirale da će Megan Markl završiti i kao njena pokojna svekrva, princeza Dajana.

 
 
 
View this post on Instagram
Forget the tunnels now Meghan... #megxit #meghan #harry #thequeenA post shared by Richard Bilton KIWI 🇳🇿 (@sonnybillbenji) on

Fotografija kraljice kako sa oružjem u rukama traži Megan po gradu nasmejala je mnoge, a urnebesne su bile i reakcije na parodiju kako se vojvotkinja od Saseksa pakuje dok napušta palatu.

 
 
 
View this post on Instagram
#megxit Meghan Markle thief!A post shared by Liam Woodward (@liamwoody87) on

Naravno, nisu izostale ni čuvene "keep calm" fotografije na kojima su glavni akteri princ Hari i njegova draga supruga.

Tvitovi i postovi na Instagramu ređali su se jedan za drugim, a mnogo je bilo onih koji prikazuju kraljičine "zle poglede" navodno upućene vojvodi i vojvotkinji od Saseksa.

 
 
 
View this post on Instagram
Mondays... Good luck, Harry. #megxit #lifeofharry #montypython #harryandmeghan #britishroyals #princeharry #princeofenglandA post shared by Alice Sprotte (@thecreativefairy) on

Naravno, odmah su se dosetili kako bi izgledao poster za film o sagi Megzit.

 
 
 
View this post on Instagram
The Crown, season 5. #meghanmarkle #royalfamily #britishroyalfamily #britishroyals #megxit #monarchyA post shared by Politieke Jongeren (@politieke_jongeren) on

A bilo je i šala na račun toga koliko je kraljica zaista moćna i kako sve može da ucenjuje svog unuka.

Bilo je tu i baš crnog humora

Bilo je tu i neslanih šala, te je internetom kružila fotografija vojvoda i vojvotkinje od Saseksa, a na kojoj je ispisano "Tako mi je žao zbog saobraćajke koju je imala Megan", aludirajući na 1997. godinu, kada je u udesu u Parizu poginula lejdi Dajana.

Tada se pričalo da je ona izvazvala gnev zbog razvoda od princa Čarlsa, te su kružile teorije zavere da iza njene smrti stoji kraljevska porodica.

 
 
 
View this post on Instagram
No Words - simple perfection! • #megxit #royals #gogrannygo #roaringtwentiesA post shared by Sarah Jane Humble (@sarah_in_kenya) on

Šale i na račun kraljice Elizabete

Ostrvski mediji budno su pratili jučerašnji sastanak kraljevske porodice, a Megzit je dao inspiraciju korisnicima društvenih mreža da se našale i na račun kraljice Elizabete II (93).

Tako je jedan korisnik u pozadini snimka kako kraljica vozi džipa, montirao pesmu Tupak Šakura (2Pac), te je izgledalo kao da je odvalila rep muziku tokom vožnje

(M. Lj.)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    14. januar 2020 | 12:32

    Sto ti je glumica. Mozda bi mogla da se kandiduje za neku nagradu? Kako sje..ti Kraljicu, naucice vas Megan.

  • Discovery

    14. januar 2020 | 15:06

    Nisam simpatizer nijedne strane, ali moram da kažem da me je strah da Megan ne prođe kao pokojna princeza Dajana. Zarad moći i epiteta nedodirljivih i "najpravičnijih", kroz istoriju smo mogli da vidimo da su u stanju i najrođenijeg da se otarase, a kamoli nekog ko im nije u krvnom srodstvu, a "nanosi štetu" njihovoj porodici.

  • Marko

    14. januar 2020 | 12:58

    Nego sta nego ce da se spradaju sa klovnovskom porodicom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA