Julija je imala 4 godine kada je nestala iz voza: 20 godina kasnije ponovo je sa svojom porodicom

 
  • 0

Njeni roditelji su živeli u nadi da će je pronaći

Beloruskinja Julija Moišenko ponovo je sa svojim roditeljima, dve decenije nakon što je kao četvorogodišnja devojčica nestala tokom putovanja vozom, objavile su vlasti.

Viktor Moišenko i njegova ćerka Julija su 1999. godine putovali vozom iz Belorusije nu Rusiju. Otac Viktor je zaspao tokom putovanja i kada se probudio, Julije više nije bilo. Počela je velika potraga.

Ali policija dete nije mogla pronaći pa su optužili Viktora i suprugu Ljudmilu da su ubili svoje dete. Ali dokaze nisu nikada našli. Roditelji su sve do 2017. godine bili pod sumnjom policije. Tada su išli na poligraf koji su prošli.

Julija je na kraju završila na vozu prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sećajući se samo imena svojih roditelja, navelo je u saopštenju belorusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Problem je što me beloruska policija tražila samo u Belorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj devojčici - rekla je 24-godišnja Moišenko , a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Julija je policiji u Rusiji rekla kako se seća da je putovala s muškarcem i ženom koji su je skrivali. Ne seća se gde su je i zašto ostavili. Kada ju je policija našla rekli su joj da govori beloruskim naglaskom.

Moišenko je odrasla u ruskoj hraniteljskoj porodici. Prošlog meseca je njen prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se beloruskim vlastima kako bi saznao da li je reč o Juliji.

Moišenko se zatim sastala sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu.

- Živeli smo u nadi 20 godina. Živeli smo u nadi da ćemo je pronaći - rekla je njena majka Ljudmila.

(Telegraf.rs/Hina)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA