Indijski kralj kafe nestao: Ostavio je dugo pismo u kom piše da "odustaje"

 
  • 0

Osnovao je kompaniju 1993. godine koja je postala jedna od najvećij

V. G. Sidarta, osnivač indijskog lanca Kafe Kofi dej nestao je juče u indijskom gradu Mangaloreu. Sidarta je ujedno i zet bivšeg ministra savezne države Katnataje.

Sidarta je osnovao kompaniju 1993. godine u južnom indijskom gradu Bangaloreu. Njegova kompanije je od tafa prerasla u najveći indijski lanac kafe sa preko 1.700 prodajnih mesta u 245 indijskih gradova. Ova kompanija prisutna je ne samo u Indiji već i na tržištima širom sveta.

V. G. Sidarta je viđen poslednji put kako izlazi iz svog automobila u blizini reke Netravati, kraj Mangalorea, u ponedeljak, u večernjim satima. Prema rečima njegovog vozača, Sidarta ga je zamolio da stane kraje reke kako bi izašao na kratko iz auta. Kada se nakon nekog vremena nije pojavio, vozač se uspaničio i nazvao porodicu.

Kompanija Kofi Dej kna čijem čelu je bio Sidarta saopštila je da je iza sebe ostavio poduže emocionalno pismo upućeno upravi kompanije u kom kaže da jednostavno odustaje i da na sebe preuzima svu odgovornost za poslovanje kampanje.

H. D. Kumarasvami, indijski političar, smatra da se taj nestanak možda može povezati sa poreznim maltretiranjem "kralja kafe".

Koliko je poznato, Sidarta poseduje 33 odsto kompanije, dok njegova žena i porodica imaju još 21 odsto udela u kompaniji.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA