Fotografije otkrile jezivu prenatrpanost i neljudske uslove u američkim centrima za migrante (FOTO)

 
  • 0

Deca mlađa od 7 godina budu u pritvoru duže od dve nedelje

Prema najnovijim nalazima američke državne inspekcije, centri za migrante uz američko-meksičku granicu su prepuni, a u njima deca mlađa od 7 godina budu u pritvoru i duže od dve nedelje, odnodno mnogo duže od dopuštena 72 sata, javlja CNN.

Američka vlada sprovela je početkom juna nenajavljene inspekcije u Teksasu, uz američko-meksičku granicu, gde dolazi do najvećeg broja hapšenja migranata.

Izvestaj, migranti Foto: Tanjug/AP

U izveštaju su prikazane fotografije na kojima se vidi esktremna prenatrpanost u objektima.

Takođe, navodi se da tokom proteklih nekoliko meseci ljude sve duže drže u pritvoru zbog porasta prijava porodica migranata sa decom.

Istražitelji su utvrdili da je, prema procenama američke granične kontrole, otprilike 30 odsto maloletnih osoba držano u pritvoru duže od 72 sata, uključujući i decu koja su mlađa od 7 godina.

Izvestaj, migranti Foto: Tanjug/AP

Inspekcija je primetila da u centrima nema dovoljno toplih obroka, da migranti nemaju adekvatan pristup tuševima i da im nije osigurana potrebna odeća, prenosi "Index.hr".

Na primer, deca u tri od pet centara za migrante duž američko-meksičke granice nisu imala pristup tuševima uprkos odredbi da se deci koja su u pritvoru 48 sati omogući tuširanje.

Izvestaj, migranti Foto: Tanjug/AP

Odraslim osobama često nije omogućena dovoljna količina toplih obroka, te imaju problema sa probavom zbog kojih im je potrebna lekarska pomoć.

U jednom objektu, punoletne osobe su držane više od nedelju dana u sobama u kojima je moglo samo da se stoji, a u drugom duže od mesec dana u pretrpanim sobama.

Pogledajte video: Drama u Futogu: U cisterni pronađena četiri migranta u teškom stanju

(Telegraf.rs/CNN)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA