Skandal trese Britaniju: Isplivao snimak u kojem Korbin napada EU, da li to menja sudbinu Bregzita?

 
  • 0

Džeremi Korbin rekao je 2012. godine da "mora da se komisija našalila kada je Evropskoj uniji dodelila Nobelovu nagradu za mir"

Bitanski mediji podsećaju na činjenicu da je lider britanske opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin osuo paljbu po Evropskoj uniji 2012. godine, istakavši, između ostalog, da ta institucija nije zaslužila Nobelovu nagradu za mir koju je te godine dobila.

Korbin, koji se odupire održavanju drugog referenduma o Bregzitu, sarkastično je tada govorio da je EU dobila nagradu za "uspostavljanje vojske i agresivno vođenje spoljne politike".

Odbor za dodelu Nobelove naghrade očito ima dobar smisao za humor, rekao je lider republikanaca, podseća "Dejli mejl".

- Kako ne možete da date Nobelovu nagradu za mir Henriju Kisindžeru? Jedan od dobitnika ove nagrade je Barak Obama, koji je tada imao retoriku zagovaranja ponovnog rata u Avganistanu? Sada i Evropka unija... Mislim da je to dobar smisao za humor - rekao je vođa laburista.

Negativno mišljenje o Evropskoj uniji iskazao je 2012. godine na tribini "Evropa protiv štednje", tri godine pre nego što je izabran za predsednika Laburističke partije.

Ovakvi njegovi komentari sigurno će uzdrmati sledbenike laburista koji pokušavaju da utiču na svog predsednika da pruži punu podršku ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Oni koji se zalažu za ostanak, smatraju da je EU nakon Drugog svetskog rata uspela da uspostavi mir u Evropi i izbori se za novi valjani poredak, koji je dan-danas na snazi.

Prošle nedelje je bilo napeto pošto je Korbin odbio mogućnost novog glasanja o Bregzitu dok navodno ne konsultuje lidere sindikata.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA