Srušila se zgrada u Kambodži, najmanje 13 mrtvih, 23 osobe povređene

 
  • 0

Traga se za zatrpanim radnicima

Najmanje 13 ljudi poginulo je kada se srušila nedovršena zgrada u Kambodži, rekao je jedan zvaničnik, dok su se spasioci borili da dođu do nestalih radnika za koje se strauje da su zarobljeni ispod planine čelika i ruševina.

Najmanje 23 osobe su povređene, dok je 36 radnika spaseno, a za još mnogo njih se strahuje da su zarobljeni ispod ruševina, navodi se u saopštenju kancelarije portparola lokalne pokrajine Prea Sihanuk.

Srušila se zgrada u Kambodži Foto: Tanjug/AP

Sedamospratna čelična i betonska konstrukcija u priobalskom gradu Sihanukvil, zapadno od glavnog grada Pnom Pen, bila je projekat u kineskom vlasništvu, prenosi Rojters.

Srušila se zgrada u Kambodži Foto: Tanjug/AP

U pokrajini Prea Sihanuk i njenom najvećem gradu, Sihanukvilu, poslednjih godina došlo je do naglog ulaganja iz Kine, posebno u sektorima kazina, imovine i turizma.

Srušila se zgrada u Kambodži Foto: Tanjug/AP

Policija je privela četiri osobe, uključujući tri građevinska nadzornika, na ispitivanje u vezi sa nesrećom, navodi se u saopštenju pokrajine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA