Mladić krenuo u tržni centar da ubije, pa iskalio bes na detetu (5) bacivši ga sa visine od 12 metara: Za pokušaj ubistva dobio 19 godina zatvora

Emanuel Aranda je policiji rekao da je otišao u tržni centar "tražeći nekoga koga bi usmrtio"

  • 2

Roditelji petogodišnjaka koji je preživeo pad sa balkona trećeg sprata tržnog centra u Minesoti nazvali su postupak napadača "zlim", istovremeno mu opraštajući ono što je učinio. Sudija je Emanuelu Arandi (24) izrekao kaznu zatvora u trajanju od 19 godina, piše wjla.com.

Tokom izricanja presude, Aranda skoro da nije pokazivao emocije. Kada je sudija pitao optuženog da li nešto želi da izjavi, kratko je odgovorio "Ne". Izrečena mu je presuda na koju je pristao kada se prošlog meseca izjasnio da je kriv za pokušaj ubistva sa predumišljajem, koji se desio 12. aprila.

Aranda je policiji rekao da je otišao u tržni centar "tražeći nekoga koga bi usmrtio". Prema optužnici, neupešno je pokušavao da razgovara sa devojkama u tržnom centru, ali je njihovo odbijanje izazvalo njegovu agresiju. Rekao je da je planirao da ubije odraslu osobu, pre nego što se "preusmerio" na dete.

Dečak, identifikovan na sudu samo kao Landen, je bačen sa visine od 12 metara. Prošao je kroz brojne operacije zbog povreda glave i slomljenih kostiju. O njegovom oporavku nema novih informacija, mada su taj proces roditelji na suđenju nazvali "čudesnim".

- Tvoj akt je bio zao i sebičan, izabrao si da tog dana slušaš ono najgore u tebi. Izabrao si zlo mesto dobra i da se tvoja mržnja iskali na mom dragom dečaku. Tu se tvoj uticaj na nas završava, više ništa nam nećeš uzeti - pročitala je tužiteljka saopštenje oca dečaka.

Aranda inače ima dugu istoriju mentalnih bolesti, koje su se često menjale: depresiju, autizam, šizofreniju, poremećaj pažnje. Branilac nijednog trenutka nije "potegao" bolest da bi odbranio klijenta.

Majka Emanuela Arande, Beki Aranda, rekla je da, koliko ona zna, njen sin bio beskućnik, pre napada. Njegovo razumevanje sveta je pre na nivou petogodišnjaka nego odrasle osobe. Beki Aranda je rekla da je njenom sinu pre mesto u bolnici za mentalno lečenje nego u zatvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA