Drugarica je gurnula dok se spremala da skoči u vodu: Snimak završio na Jutjubu, a one na sudu (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Ovo svi rade na kupalištima, jer je "zabavno" guranje. Međutim, niko ne misli o posledicama koje su u ovom slučaju fatalne

Tinejdžerka Tejlor Smit koja je prošle godine "iz fore" gurnula sa mosta drugaricu Džordan na popularnom kupalištu u blizini Vankuvera priznala je krivicu, prenosi Dejli Mejl. Njena drugarica je tom prilikom zadobila brojne povrede - slomila je šest rebara, probijena su joj pluća, iščašeno rame prilikom pada sa visine od 18 metara. Snimak guranja je osvanuo i na Jutjubu.

Tejlor Smit (19) se u ponedeljak pojavila u Okružnom sudu okruga Klark, nakon što je prošlog meseca prihvatila sporazum o priznanju krivice. Ona se tereti za bezobzirno ugrožavanje bezbednosti, a u tom incidentu žrtva je Džordan Holgerson (16), koja je gurnuta sa mosta 7. avgusta 2018. godine.

Tinejdžerka je pretrpela brojne povrede Foto: Facebook

Prethodno se suočavala sa zatvorskom kaznom u trajanju do godinu dana i novčanom kaznom od 5.000 dolara za incident. Sada tužioci ne traže zatvorsku kaznu kada Smit bude osuđena 27. marta.

Umesto toga, ona će morati da se bavi društveno-korisnim radom, a moraće da bude pod elektronskim nadzorom.

Sudija Darvin Zimeran je odložio izricanje presude da bi čuo više informacija o povredama žrtve, medicinskim troškovima i da bi oštećenoj dao dovoljno vremena da se sabere pre nego što čuje njeno svedočenje.

Međutim, mediji prenose da je majka povređene tinejdžerke rekla da njenoj ćerki nije potrebno više vremena. Ona je slomila šest rebara i probijena su joj pluća prilikom pada sa visine od 18 metara.

Majka žrtve je izjavila da je njena ćerka na fizikalnoj terapiji zbog povreda ramena i da pati od anksioznosti. Žrtva i njena majka su rekli da žele na nastave sa svojim životima nakon ovog poglavlja.

- Samo želim da se to reši, ne želim da čekam do sledeće srede. Sada imam nove napade anksioznosti, ali ne mogu ništa da uradim u vezi toga - rekla je Džordan.

Dugo je boravila u bolnici Foto: Facebook

Optužena Smit je za američke medije rekla da nije uzela u obzir kakve će posledice guranje imati po Džordan. Džordan je stajala na ivici spremna da skoči, a onda je gurnuta, što su snimili svi njeni drugovi.

Kada se sa velike visine podne u vodu, stručnjaci kažu da to ima isti efekat kao i kada bi osoba udarila o beton.

Džordan je još prošle godine rekla da su joj osećanja oko čitavog slučaja pomešana i da ne zna da li želi da njen napadač bude kažnjen.

Još uvek ide na terapije zbog pretrpljenih povreda Foto: Facebook

- Ima dana kada želim da završi u zatvoru, a opet ima i dana kada smatram da je to pregrubo - rekla je ona.

Njena porodica se na sudu složila sa ponudom koju su izneli tužioci. Smit kaže da joj je žao što je povredila svoju prijateljicu.

- Nikada nisam nameravala da je povredim, niti sam želela ikoga da povredim. Žao mi je zbog svega što se desilo. Prihvatam optužbe zrelo i nadam se da će to biti najbolje za Džordan i mene - rekla je ona.

VIDEO: Gurnuo mlađeg brata niz pokretne stepenice, roditelji ni na vidiku

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA