Pronađene dve crne kutije iz Boinga 737 u kome je poginulo 157 ljudi: Ovo je korak bliže odgovoru šta je bio mogući uzrok pada

 
 ≫ 
  • 0

Avion etiopijske avio-kompanije srušio se kod grada Bišoftu

Pronađena jedna od crnih kutija iz aviona Boing 737 MAKS 8, koji se srušio kod grada Bišoftu, izvestila je državna televizija Etiopije.

Istražitelji su naveli da je znatno oštećena i da nisu sigurni kakve će podatke moći da "izvuku" iz nje, preneo je AP, pozivajući se na zvaničnike avio kompanije.

Nedugo nakon toga, na mestu gde se srušio avion pronađena je i druga crna kutija, saopštila je ta kompanija.

Crna kutija trebalo bi da ukaže šta je bio mogući uzrok pada putničkog aviona

Avion etiopijske avio-kompanije se srušio šest minuta nakon poletanja sa međunarodnog aerodroma Bole u Adis Abebi.

Letelica je bila na letu za Najrobi u Keniji, a u nesreći je poginulo 149 putnika i 8 članova posade.

U avionu je bilo putnika iz čak 35 zemalja.

Foto: Tanjug/AP

Među putnicima je bio je i jedan državljanin Srbije, Đorđe Vdović (54).

Vdovićeva sestra potvrdila je da se on nalazio u srušenom avionu. Srpski državljanin bio je zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Vdović je pored srpskog pasoša uz sebe imao i službenu putnu ispravu UN.

Izražavamo iskreno saosećanje porodicama i voljenima putnika i posade na brodu i spremni smo da podržimo tim Etiopijan Erlajnsa. Boingov tehnički tim je spreman da pruži tehničku pomoć na svaki zahtev i pod upravom američkog Nacionalnog odbora za bezbednost u saobraćaju - naveli su u saopštenju proizvođači aviona Boing.

Foto: Tanjug/AP

Nakon nesreće, Etiopijska kompanija je najavila da će privremeno prestati sa letenjem aviona Boing 737 MAX 8 zbog "sigurnosne predostrožnosti" nakon pogibje svih 157 putnika. Ovoj odluci je doprinelo i to što je Kina naredila svojim prevoznicima da prizemlje svoje flote ovog tipa.

Kako se navodi, avion koji je bio praktično nov, srušio se samo pet meseci nakon što je identičan Boing model u floti indonežanske afio kompanije Lion Air iznenada pao u more na Javi, ubivši 189 putnika i posadu.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA