Ovo su poslednje reči gradonačelnika Gdanjska pre nego što je izboden nožem: Supruga nije uspela ni da mu kaže zbogom (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Poljska je u šoku nakon vesti da je Adamovič preminuo

Gradonačelnik Gdanjska Pavel Adamovič nije uspeo da preživi napad nožem koji se dogodio u nedelju uveče dok je stajao na bini tokom velikog dobrotvorenog skupa. Preminuo je danas nešto pre 15 sati, a njegova supruga, koja je bila u inostranstvu, nije stigla na vreme da suprugu kaže "zbogom".

Poljska je u šoku nakon tragičnih vesti o smrti gradonačelnika. Adamovič je sinoć izboden nožem u predelu srca i stomaka dok je stajao na bini, a bio je u kritičnom stanju nakon petosatne operacije. U Gdanjsku je za njega bila organizovana akcija prikupljanja krvi, ali ni to nije pomoglo.

Strašan incident dogodio se tokom velike humanitarne manifestacije, a njegove poslednje reči stanovnici Gdanjska će zauvek pamtiti.

- Dragi građani Gdanjska, zahvaljujem vam na aktivnom učešću u ovoj manifestaciji. Hiljade volontera. Lično sam prikupio 5.613 zlota za dva sata, ali zahvaljujem svakom od vas na donaciji. Svaki zlot je velika pomoć siromašnoj deci - rekao je on sinoć.

Adamovič je zatim dodao kako je "Gdanjsk velikodušan, kako deli dobro i želi da bude grad solidarnosti".

- Ovo je divno vreme da podelimo dobro. Voljeni ste. Gdanjsk je najlepši grad na svetu. Hvala vam! - ponosno je izgovorio Adamovič.

Posle ovih reči, stanovnici Gdanjska su podigli svoje telefone, upalili baterijske lampe i započeli odbrojavanje, kada je usledio napad Stefana V. 27-godišnjeg Poljaka.

Povrede nožem bile su smrtonosne Foto: Tanjug/AP

Poljski mediji prenose da je Adamovičeva supruga bila u inostranstvu kada se dogodio napad i da je odmah krenula nazad u zemlju.

Međutim, nije stigla na vreme da se oprosti sa svojim supurgom.

Napadač je nakon ubadanja gradonačelnika podigao nož u vazduh i čak pokušao da govori u mikrofon, pre nego što je uhapšen.

Više poljskih medija izvestilo je sinoć da je muškarac koji je napao Adamoviča uzviknuo da se zove Stefan i da je bio u zatvoru iako je bio nedužan.

VIDEO: Pokušaj atentata na predsednika Venecuele, nakon eksplozije obezbeđenje skočilo na njega

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA