Papa: Albanija je zemlja drevne i slavne istorije

 
 ≫ 
  • 18

On je pohvalio i albanski karakter i istakao je klimu uzajamnog poštovanja koja postoji u Albaniji, između katolika, pravoslavaca i muslimana

Papa Franja je primio juče grupu albanskih hodočasnika koji su u Rim doputovali zbog obeležavanja 550. godišnjice smrti svog nacionalnog heroja Đurađa Kastriota - koji je poznatiji kao Skenderbeg.

U svom obraćanju hodočasnicima, papa je iskoristio priliku da pozdravi sve Albance u ime drevnog prijateljstva.

Papa je istakao "drevnu i slavnu" istoriju Albanije, naglašavajući da je ova zemlja sastavni deo Evrope i da ima jedinstvenu kulturu.

- Danas se sećamo i poslavljamo Đurađa Kastriota Skenderbega, junačkog sina, jako i velikodušnog naroda, koji je hrabro branio duhovne vrednosti i hrišćanstvo. Skenderbeg je svojim delima nastavio da gradi albanski kulturni identitet i postao je simbol kohezije i nacionalnog jedinstva - rekao je papa.

On je govorio i emigraciji mnogih hrišćana nakon smrti Skenderbega i kasnijoj invaziji na Albaniju i pozdravio je hodočasnike.

- Iskreno se nadam da ova godišnjica neće ograničiti proslavu dela iz prošlosti i da će biti prilika za obnovu posvećenosti svih, institucija i građana, u koristi uravnoteženog razvoja, tako da mlađe generacije neće morati da migriraju - rekao je papa.

On je pohvalio i albanski karakter i istakao je klimu uzajamnog poštovanja koja postoji u Albaniji, između katolika, pravoslavaca i muslimana.

VIDEO: Pravoslavlje puklo na pola

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    20. novembar 2018 | 13:36

    Iz cega su proistekle te vere ??

  • Putin R.S

    20. novembar 2018 | 14:40

    Prisvojili Srbina da bi ga slavili. Toliko o toj naciji i njenoj istoriji.

  • EvGenije

    20. novembar 2018 | 16:13

    Albanija sa drevnom isorijom = papa sa jako malim znanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA