Ugledna profesorka (56) i njen muž (54) držali roba u kući i iživljavali se nad njim četiri godine: Davali mu bajatu hranu i terali ga da spava u šupi

 
  • 1

Radnik iz Poljske rekao da je bio prisiljen da radi za hranu, i to onu kojoj je istekao rok trajanja

Univerzitetska profesorka i njen suprug uhapšeni su zbog optužbe da su građevinskog radnika iz Poljske držali kao roba u šupi u Engleskoj – i to četiri godine.

Pritpal Bining (56) i njen suprug Palvinder (54) terete se da su radnika držali protiv njegove volje dok je radio na njihovoj 1,4 miliona evra vrednoj kući u Hempširu, piše Metro.

Uhapšeni su nakon racije na svojoj adresi u prestižnom Čilvortu, selu u Hempširu u kojem živi više poznatih fudbalera.

Radnik je navodno ušao u dom zdravlja i radnicima rekao da je bio prisiljen da radi za hranu, i to onu kojoj je istekao rok trajanja. Rekao je i da je spavao na plastičnoj ležaljki za sunce u betonskoj šupi u kojoj je bilo jako hladno.

Radnikovo ime nije otkriveno, a poznato je da ima oko četrdesetak godina, prenosi Večernji.hr.

Na kraju bašte nalazi se betonska šupa, unutra je neverovatno hladno, nema kreveta ni odgovarajućih sanitarnih uslova, nema toaleta– rekao je Toni Birne, istražitelj kancelarije koji se bavi zaštitom radnika od zlostavljanja (GLAA).

Pritpal Bining odbila je da komentariše hapšenje.

Znam zašto ste ovde. Nećemo govoriti – rekla je. Jedan komšija rekao je kako je video radnika na imanju Biningovih i da se šokirao optužbama na račun para koji je opisao kao ljubazan.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aja

    2. novembar 2018 | 15:44

    Strasno! Dali se ovi ljudi i drugi slicni njima ne boje Boga! Sa njima pravo u zatvor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA