Požar u Londonu: Gori krov hotela u centru grada, kulja gust crni dim (VIDEO)

 
  • 0

Uzrok požara još uvek je nepoznat

Požar je izbio u londonskom Mandarin Orijental hotelu, visokom 12 spratova, u blizini Hajd parka. Vatrenu stihiju gasi više od 120 vatrogasaca, piše Sputnjik. Nad gradom se proteže oblak crnog dima. Uzrok požara još uvek je nepoznat.

Stravična eksplozija u Francuskoj: Najmanje četiri osobe povređene u silosu (FOTO)

- Sada imamo 20 vatrogasnih kola i 120 vatrogasaca koji se bore sa vatrom koja je izbila na krovu hotela u Najtsbridžu - naveli su u saopštenju londonski vatrogasci.

Oni su javili da je 15 vatrogasnih kola i 97 vatrogasaca izašlo na teren.

Njihov portparol je potvrdio te informacije, pa dodao:

- Brigada je primila više od 35 poziva vezanih za požar koji je doprineo stvaranju dosta dima. Vatrogasne ekipe iz Čelsija, Kensingtona, Hamersmita, Batersija, ali i drugih lokacija su se odazvale. Još nije utvrđeno šta je izazvalo požar.

Saobraćaj u blizini lokacije je privremeno obustavljen.

PEPEO SVUDA

Korisnici društvenih mreža navode da je "pepeo pada svuda po putevima".

- Izašao sam sa Najtbridž stanice i video ogromnu količinu crnog dima. Vatrogasna brigada je obezbedila ulicu, a ljudi koji su se zatekli u obližnjim prodavnica su evakuisani. Na ulicama je mnogo delova svačega i pepela. Još mogu da vidim malo crvenog odsjaja na krovu, ali ne primećujem da je iko preterano nervozan, pa pretpostavljam da drže situaciju pod kontrolom. Nadam se da je tako - ispričao je devetnaestogodišnji student Džek.

Za sada nema ni zvaničnog saopštenja uprave hotela u kom se dogodio. Portparol je samo kratko prokomentarisao za Dejli mejl, da su "upućeni u situaciju i da su vatrogasci na licu mesta".

Inače, hotel je skoro renoviran, pa je u njega tada uloženo 185 miliona funti. Sređene su spavaće sobe, zajedničke prostorije, restorani, ali i spa centar.

VIDEO: Zmaj goreo u Diznilendu

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA