Izveštaj pod oznakom tajnosti: Skripalj i njegova ćerka jesu otrovani nervnim agensom

 
  • 3

Hemikalija je bila "visoke čistoće", ali u kratkom saopštenju nije navedeno da je reč o "novičoku", kao što je to Britanija saopštila

Međunarodna organizacija za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW) potvrdila je danas nalaz Velike Britanije da su bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova kćerka Julija otrovani nervnim agensom.

U saopštenju OPCW je navedeno da su istražitelji "potvrdili nalaz Velike Britanije u vezi identiteta toksične hemikalije koja je upotrebljena u Solzberiju", prenela je agencija AP.

>>>Sve ukazuje da je Britanija optužila Rusiju za trovanje bivšeg špijuna bez dokaza: Nestali su sporni tvitovi (FOTO) (VIDEO)

Hemikalija je bila "visoke čistoće", navedeno je u saopštenju. U kratkom saopštenju nije navedeno da je reč o "novičoku", kao što je to Britanija saopštila, ali detalji o hemijskom agensu nalaze se u izveštaju koji je pod oznakom tajnosti.

Britanija je optužila Rusiju za trovanje Skripala i njegove ćerke, 4. marta u Solzberiju, nervnim agensom "novičok", koji je razvijen u Sovjetskom Savezu.

Rusija je negirala te tvrdnje, ističući da London nije dao nikakve dokaze za to.

Skripal je još uvek u bolnici i oporavlja se, dok je njegova ćerka puštena sa bolničkog lečenja i nalazi se na tajnoj lokaciji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мика

    12. april 2018 | 14:53

    Исто као што је Садам имао онај топ и оружје за масовно уништење као и талибани у Авганистану као Либија и Сирија и остале земље заједно са нама које су демонизоване а потом уништене...вероватно би хтели и да Русији на неки начин убомбардују демократију...

  • Saladin

    12. april 2018 | 19:48

    Loš obrazovni sistem u Engleskoj,loš odabir kadrova daje trapavu državu ,koja sama sebe sapliće i izlaže šprdnji nekad kažem nekad moćnu imperiju.

  • Jovan

    12. april 2018 | 15:14

    Sreća u nesreći da je "novočok" bio bajat,nesreća je da će njih dvoje zauvek nestati.Mrtva usta ne govore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA