Otkriveni lažni brazilski pasoši velikih vođa: Kim Džong Un i njegov otac su ih koristili tokom devedesetih godina da bi dobijali vize (VIDEO)

 
  • 5

Jedne japanske novine izvestile su 2011. godine da je Kim Džong Un posetio Tokio kao dete 1991. godine, koristeći brazilski pasoš

Rojters je objavio kopije lažnih brazilskih pasoša koje su severnokorejski vođa Kim Džong Un i njegov otac Kim Džon Il koristili tokom devedesetih godina.

Šta nam najnovija fotografija Kim Džong Una i njegove sestre govori o Severnoj Koreji? Obratite pažnju na ruke (FOTO)

Agencija navodi pet evropskih bezbednosnih izvora koji su izjavili da su Kim Džong Un i njegov pokojni otac koristili lažne brazilske pasoše kako bi se prijavili za vize za zapadne države tokom 1990-ih.

Rojters je objavio kopije njihovih pasoša. Bezbednosni izvori su rekli da je tehnologija za prepoznavanje lica potvrdila da su na fotografijama u pasošima Kim Džong Un i njegov otac. Oba pasoša izdata su 26. februara 1996. godine i imaju žig sa natpisom "brazilska ambasada u Pragu".

"Pokušaj vladajuće porodice da izgradi put za bekstvo iz države"

Bezbednosni izvor koji je želeo da ostane anoniman izjavio je da ovi pasoši "ukazuju na pokušaje vladajuće severnokorejske porodice da izgradi put za bekstvo iz države". Severnokorejska ambasada u Brazilu odbila je Rojtersov zahtev za komentarom, a brazilsko ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da istražuje slučaj, prenosi Index.hr.

Bezbednosni izvori iz zapadne Evrope potvrdili su da su pasoši sa imenima Jozef Pvang (Kim Džong Un) i Ijong Tčoi (Kim Džong Il) korišćene u prijavi za vize za najmanje dve zapadne države. Dodali su da su mogle biti korišćene za putovanja u Brazil, Japan i Hong Kong.

Japanske novine "Yomiuri Shimbun" izvestile su 2011. godine da je Kim Džong Un posetio Tokio kao dete 1991. godine, koristeći brazilski pasoš.

Oba pasoša kao rodni grad vlasnika navode Sao Paulo. Kao datum rođenja Kim Džong Una naveden je 1. februar 1983. godine, a njegovog oca 4. april 1940. godine.

O Kim Džong Unu se vrlo malo zna - školovao se u međunarodnoj školi u Švajcarskoj, gde se pretvarao da je sin ambasadorovog šofera.

Daljinac

(Telegraf.rs/Roiters)

Video: Potpukovnik Džefri Masmen, direktor državnog partnerskog programa Nacionalne garde Ohaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA