Kimova sestra prenela je važnu poruku predsedniku Južne Koreje: Pošiljalac je, naravno - njen brat, a evo o čemu je reč

 
  • 7

Kim Jo Džong je u petak stigla u Južnu Koreju na svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara, kao prva iz vladajuće dinastije severa koja je došla na jug od kraja Korejskog rata 1953. godine

Sestra lidera Severne Koreje Kim Džong Una izjavila je u Seulu da bi samit između njenog brata i predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina otvorio put ka poboljšanju odnosa dve zemlje kako bi "prošlost izgledala kao nešto davno".

Ko je Kim Jo Džong, žena koja vedri i oblači nebo iznad najzatvorenije zemlje sveta: Samo je njena noga zakoračila van granica Severne Koreje (FOTO)

Kim Jo Džong je to rekla tokom ručka s Mun Džae Inom u predsedničkoj palati, gde mu je ona ranije danas prenela poziv brata na samit u Pjongjangu, javila je agencija AP.

Vlasti u Seulu su navele da je tokom ručka Mun održao zdravicu pozivajući "na mir i prosperitet" dve Koreje.

Sestra lidera Severne Koreje je rekla ranije da je Kim Džong Un spreman da se sastane sa predsednikom Južne Koreje "što je ranije moguće".

Kim Jo Džong je u petak stigla u Južnu Koreju na svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara, kao prva iz vladajuće dinastije severa koja je došla na jug od kraja Korejskog rata 1953. godine.

Dve Koreje su zvanično još u ratu, jer je po završetku konflikta 1953. potpisano primirje ali ne i mirovni sporazum.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђура

    11. februar 2018 | 14:30

    Помирили би се они али С.А.Д.недају.

  • Sloba

    12. februar 2018 | 10:42

    Taj bucko se igra i sa nas zivot atomarsko oruzje nezna za granice dok njegov narod umire od gladi on je jedini u s koreji koj je debeo ostali ih odnese vetar zalostno da jedna porodica tiranizira celu zemlju verujem da kad bi on nestao bio bi ovaj svet jako lepsi a ova njegova sestra se samo kezi ko da vatala boga za zvonca a obicna fufa ona ima sve dok zene u s kot´reji nemaju ni sapun kamoli sminke i sta sve zene imaju

  • Obilic

    11. februar 2018 | 17:54

    Kinezi se sada smeju kako vole svi severnu koreju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA