Skandal! Najplaćeniji voditelj vesti dobio otkaz jer je napastvovao žene

 
  • 3

- U ponedeljak uveče primili smo prijavu u kojoj je naša zaposlena detaljno opisala neprimereno seksualno ponašanje gospodina Lojera. Nakon ozbiljne istrage, utvrđena je jasna povreda statuta naše firme - objasnio je direktor NBC Njuza Endrju Lek

Najplaćeniji voditelj jedne informativne emisije u Americi Met Lojer u sredu je naprasno dobio otkaz jer ga je jedna od koleginica optužila za seksualno uznemiravanje.

Optužbe protiv milionera Ričarda Brensona: "Ugurao je glavu među moje grudi i glasno ponavljao brrrrrrr"

Lojer je, kako piše Njujrok Tajms, voditelj emisije 'Today", jutarnjeg programa američke televizijske kuće NBC.

- U ponedeljak uveče primili smo prijavu u kojoj je naša zaposlena detaljno opisala neprimereno seksualno ponašanje gospodina Lojera. Nakon ozbiljne istrage, utvrđena je jasna povreda statuta naše firme. Zbog toga smo odlučili da prekinemo saradnju s Metom.

Iako je ovo prva žalba na gospodina Lojera, koji je za NBC Njuz radio više od 20 godina, verujemo da to nije bio jedini incident - objasnio je direktor NBC Njuza Endrju Lek, i to u saopštenju koje je poslao svima u redakciji svega nekoliko minuta pre nego što je u sredu ujutro krenuo program uživo, koji je trebao da vodi Lojer.

Iz kompanije su se odmah u ponedeljak sastali sa ženom koja je optužila popularnog voditelja za seksualno uznemiravanje, ali ona, objašnjavaju, još nije spremna da iznese svoju priču u javnost i do daljeg želi da ostane anonimna.

Foto: Profimedia

Savana Gotri, koja je s 59-godišnjim Metom Lojerom poslednjih nekoliko godina vodila emisiju "Today", informaciju o njegovom otkazu gledaocima je objavila u sredu, a nekoliko minuta pre nego što su se upalile kamere, šefovi su joj u studio doveli drugu vodteljku Odu Kotb.

- Sve što mogu da kažem je to da smo slomljeni, ja sam slomljena - rekla je pred kamerama jedva suzdržavajući suze jer je Lojera opisala kao vrlo dragog prijatelja. U isto vreme joj je žao zlostavljane kolegice, kojoj se divi jer je, kaže, "trebalo skupiti hrabrosti i reći šta joj se dogodilo".

- Kako ljubav prema pojedincu pomiriti s činjenicom da se ta ista osoba može tako loše ponašati prema drugom ljudskom biću - zapitala se shrvana voditeljica Savana Gotri, prenosi jutarnji.hr.

Na sebi svojstven način po ovom pitanju oglasio se i američki predsednik Donald Tramp. Na Tviteru je napisao sledeće: "Sad kad su se rešili Meta, pitam se kad će izvršni urednici otkazati saradnju onima koji u javnost uporno plasiraju lažne vesti?".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    30. novembar 2017 | 00:40

    Tu je skandal šta ona vjerojatno nije bila jedina :(

  • Ja

    30. novembar 2017 | 01:40

    Da je napadao muške bio bi unapredjen?

  • Believe_us

    30. novembar 2017 | 02:05

    Vodio je Thanksgiving parade u New York-u prosle nedelje. Dobar voditelj, prepoznatljivo lice nbc-a, steta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA