Palo priznanje koje pokreće turbulencije u svetu: Trampov savetnik progovorio o sastanku sa Rusima!

 
  • 7

Američki Kongres sprovodi tri odvojene istrage povodom optužbi koje su pratile Trampa od početka njegovog ulaska u kabinet

Savetnik u predsedničkoj kampanji Donalda Trampa, Karter Pejdž, priznao je da se sastao sa zvaničnicima ruske vlade 2016, piše "Njujork tajms" pozivajući se na njegovo svedočenje pred odborom Kongresa.

TUPOLJEV IZNAD MOSKOVSKOG NEBA: Beli Labud suvereno dominira vazduhom i po lepoti i po sili koju poseduje (FOTO)

Bivši oficir Američke ratne mornarice i investicioni bankar koji je bio savetnik za spoljnu politiku u Trampovoj kampanji, prethodno je negirao ili zaobilazio odgovor na pitanja "Njujork tajmsa" da li se sastao sa ruskim zvaničnicima, prenosi AFP.

Ovakav razvoj događaja usledio je nekoliko dana nakon što su šef Trampove kampanje Pol Manafort i njegovi saradnici smešteni u kućni pritvor na osnovu optužbi za pranje novca koje je povezano sa istragom specijalnog istražitelja Roberta Mjulera o eventualnim vezama Trampovog izbornog tima sa Rusijom.

Kako agencija navodi, američki Kongres takođe sprovodi tri odvojene istrage povodom tih optužbi koje su pratile Trampa od početka njegovog ulaska u kabinet, a koje on snažno odbacuje.

Ubrzo nakon njegovog puta u julu 2016, Pejdž je "poslao i-mejl na adresu najmanje jednog pomoćnika u Trampovoj kampanji opisujući svoje utiske nakon susreta sa zvaničnicima ruske vlade, zakonodavcima i biznismenima", piše "Njujork tajms" pozivajući se na navode osobe upoznate sa sadržajem poruke.

Foto: Guliver/Mark Wilson/Getty Images

Pejdž je kasnije potvrdio za njujorški dnevnik da jeste bio na sastancima, a za Si-En-En je rekao da je među onima sa kojima se sastao bio zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič.

Međutim, kako se navodi, on je umanjio značaj tih sastanaka rekavši za list da je "imao veoma kratak razgovor sa nekoliko ljudi".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    4. novembar 2017 | 18:13

    Nije mi jasno zasto Amerima to smeta kadasu oni u tome sanpioni mesaju se svuda i krsne milijarde trose na tome.

  • Nikolas

    4. novembar 2017 | 18:40

    NISAM ZNAO DA JE AMERIKA BANANA DRZAVA I DA NEKO MOZE DA UTICE NA IZBOR PREDSEDNIKA!!!!!!!!!

  • sanco pansa

    4. novembar 2017 | 19:27

    Ovo su njihovi unutrasnji obracuni! “Duboka drzava” je pokusala da se otrgne s lanca familijama koje sjede na Vrhu Svijeta -Rotsild&Co, i zato su kao tranziciju postavili Trampa, a ovi sada zele da ga skinu i da pokusaju nekog svoga da vrate u sedlo, ali nema nista od toga. Svjetski kapital ce za desetak godina da nadje utociste u Rusiji, jer Amerima se kuva gradjanski rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA