Merkelova: Smanjiti finansijsku pomoć Turskoj

 
 ≫ 
  • 3

Nemačka kancelarka je, sa druge strane, pohvalila Tursku zbog toga što je pružila pomoć u zaustavljanju ogromnog priliva izbeglica u Evropu

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na smanjenje finansijske pomoći koju EU pruža Turskoj kako bi je pripremila za eventualno članstvo u Uniji zbog, kako je rekla, problematičnog smera kojim se kreće Ankara kada je reč o demokratiji i vladavini prava.

Čemu Srbija da se nada na evropskom putu posle nemačkih izbora?

MERKELOVA JE VEČITA KANCELARKA: Ismevali su je kao "kraljicu stroge štednje", a drugi su joj klicali jer je "spasiteljka izbeglica"

Pri dolasku na samit EU, Merkel je rekla da smatra razvoj demokratije u Turskoj "veoma negativnim, ne samo zato što su mnogi Nemci uhapšeni", preneo je AP.

Ipak, nemačka kancelarka je pohvalila Tursku zbog toga što je pružila pomoć u zaustavljanju ogromnog priliva izbeglica u Evropu, u okviru sporazuma sa EU.

Proces pridruživanja Turske EU zaustavljen je nakon čistki prema neistomišljenicima posle neuspelog pokušaja vojnog puča 2016. godine.

Turska je uhapsila nekoliko nemačkih državljana, među kojima su i novinari i radnik organizacije za ljudska prava.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA