Agenti FBI decenijama tražili mafijaša zbog ubistva policajca. A onda su pronašli njegovu TAJNU SOBU (FOTO) (VIDEO)

 
  • 0

Kada su inspektori provirili u kuću nadomak Bostona, našli su nešto što nije trebalo da bude tamo, unutar ormana bilo je tajnih vrata, a iza vrata bile su tajne prostorije

Iako je policija prošle godine obustavila potragu za Donaldom Eugenom Vebom, mafijašem iz Nove Engleske i plačkašem dragulja, kojeg još od 1980. traže zbog ubistva Gregori B. Adamsa, pensilvanijskog šefa policije, ta potraga predstavlja jednu od najdužih u tamošnjoj istoriji zločina.

Muž krvnički tukao ženu palicama za hokej: Dobila je batine jer je rodila devojčicu! (VIDEO)

Međutim, krajem prošle nedelje lokalne i savezne vlasti su se vratile na adresu i kuću u vlasništvu bivše supruge Veba, ali ovoga puta policija je prekopala celo dvorište i tamo našla ljudske ostatke, za koje se ispostavilo da su upravo Vebovi, što im je dalo odgovor na pitanje kako je uspeo da ostaje skriven 25 godine iako je bio na listi deset najtraženijih ljudi.

Foto: FBI

- Skoro 37 godina porodica Adams i stanovnici mesta Saksonburga su čekali na vesti o hapšenju Donalda Eugena Veba, ubice Gregorija Adamsa, a sada, pošto nije uhapšen već mrtav, nadamo se da im ipak može biti koliko toliko lakše - piše u saopštenju policije.

Veb je bio tražen kao ubica, kriminalac i majstor u prerušivanju, pljačkaš dragulja, mesar, prodavac kola i majstor bele tehnike, sve su to njegove uloge bile tokom godina, izveštava Vašington post. Uglavnom je radio na Istočnoj obali kao pljačkaš dragulja u Fol river bandi.

Foto: FBI

Kao takav već je bio tražen od strane policije pa ga je u Pitsburgu spazio i uhapsio šef policije Adams, međutim kako je uhapšeni pružao otpor i borio se, policajac je na kraju upucan i ubijen. Mnogo je dokaza upućivalo da ga je ubio upravo Veb, koji je od tada bio u konstantnom begu, sve do ove godine kada se supruzi ubijenog policajca javio agent FBI.

- Godinama mi se niko povodom smrti mog muža nije javio. Agent mi je rekao da su pregledali kuću bivše žene ubice i pronašli tajnu sobu koja je bila zaključana iznutra, a kada su ušli u sobi je bio samo štap za hodanje. Sve se sklopilo. Gregori je Veba upucao u nogu i ovde su ga izgleda skrivali dok nije umro - objašnjava merien Džons, Adamsova udovica.

Ispostavilo se da tajna soba nije bila deo prvobitna gradnje kuće i da je kuća ilegalno dograđena. Ustanovljeno je da je Veb umro daleke 1999. godine ali je udovica policajca Adamasa svakako tužila ubicinu porodicu jer su godinama skrivali počinitelja teškog zločina, piše Vašington post.

(Telegraf.rs)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA