Komentari

  • Neko

    10. novembar 2024 | 13:31

    Moj teča je iz okoline Kruševca. Kod njih su se često jele čorbice. Bela, čorbast grašak, spanać... Mislim da su ranije žene češće bile domaćice i bilo je više hrane "na kašiku". Sada žene rade i nije im do kuvanja, naprave nešto na brzinu, da se što pre jede.

  • Dejan

    10. novembar 2024 | 08:57

    Nadam se da ne računate instant supu iz kesice, to nije supa

  • novisad

    9. novembar 2024 | 22:45

    Velika je razlika izmedju Vojvodine i centralne Srbije. Mentalitet, ponašanje, kultura, istorija, običaji, hrana, sve je drugačije.

    • 10. novembar 2024 | 13:36

      Neko

      @novisad

      Ne znam o čemu pričate. Novi Sad je multikulturalna sredina sastavljena od ljudi različitog porekla. Svako je doneo nešto svoje. Porodice jedu ono što imaju i umeju da spreme, obično ono što su im majke kuvale. Od gibanice do štrudle.

  • Ivan

    9. novembar 2024 | 22:44

    I ja sam iz Niša a supu baš retko jedem. Ranije san je jeo bar 2-3 puta nedeljno pred ručak. Sada je se setim samo kad sam prehlađen ili tako nešto. Na kašiku se u Nišu jedu uglavnom gulaši, paprikaši, pasulj i slična jela. Ručkovi se uglavnom svode na roštilj ili neko meso.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA