Moj teča je iz okoline Kruševca. Kod njih su se često jele čorbice. Bela, čorbast grašak, spanać...
Mislim da su ranije žene češće bile domaćice i bilo je više hrane "na kašiku". Sada žene rade i nije im do kuvanja, naprave nešto na brzinu, da se što pre jede.
Ne znam o čemu pričate. Novi Sad je multikulturalna sredina sastavljena od ljudi različitog porekla. Svako je doneo nešto svoje.
Porodice jedu ono što imaju i umeju da spreme, obično ono što su im majke kuvale. Od gibanice do štrudle.
I ja sam iz Niša a supu baš retko jedem. Ranije san je jeo bar 2-3 puta nedeljno pred ručak. Sada je se setim samo kad sam prehlađen ili tako nešto. Na kašiku se u Nišu jedu uglavnom gulaši, paprikaši, pasulj i slična jela. Ručkovi se uglavnom svode na roštilj ili neko meso.
Neko
Moj teča je iz okoline Kruševca. Kod njih su se često jele čorbice. Bela, čorbast grašak, spanać... Mislim da su ranije žene češće bile domaćice i bilo je više hrane "na kašiku". Sada žene rade i nije im do kuvanja, naprave nešto na brzinu, da se što pre jede.
Podelite komentar
Dejan
Nadam se da ne računate instant supu iz kesice, to nije supa
Podelite komentar
novisad
Velika je razlika izmedju Vojvodine i centralne Srbije. Mentalitet, ponašanje, kultura, istorija, običaji, hrana, sve je drugačije.
Podelite komentar
Neko
@novisad
Ne znam o čemu pričate. Novi Sad je multikulturalna sredina sastavljena od ljudi različitog porekla. Svako je doneo nešto svoje. Porodice jedu ono što imaju i umeju da spreme, obično ono što su im majke kuvale. Od gibanice do štrudle.
Podelite komentar
Ivan
I ja sam iz Niša a supu baš retko jedem. Ranije san je jeo bar 2-3 puta nedeljno pred ručak. Sada je se setim samo kad sam prehlađen ili tako nešto. Na kašiku se u Nišu jedu uglavnom gulaši, paprikaši, pasulj i slična jela. Ručkovi se uglavnom svode na roštilj ili neko meso.
Podelite komentar