Siromašni Stevanovići otišli na liturgiju za Svetu Petku, pa ih dočekalo čudo: "Niste sami"

 
N. S.
N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na veliki praznik Sveta Petka služena je liturgija u crkvi Sveta Petka u Sečanici, a pored okupljenog sveta iz čitavog kraja među vernicima našla se i porodica Stevanović o kojoj se poslednjih nedelja puno piše u medijima jer im je potrebna pomoć.

Na liturgiji koju su služili Protojerej stvrofor Vlajko Grabež i Protojerej Siniša Piljanović u crkvi Sveta Petka u Sečanici, a u organizaciji Humanitarne organizacije "Dar za dečiji osmeh", uručena je pomoć porodici Stevanović koja je prisustvovala liturgiji. Njihove Nišlije želele su da im poruče da nisu sami. 

Nakon liturgije uz prisustvo hora vizantijskog pojanja "Konstantin" iz Niša organizovao je druženje i ručak, pa su vernici bili u prilici da se upoznaju i druže.

"Bila je puna crkva naroda, ne samo iz Niša već iz čitavog regiona. Mi smo iskoristili priliku da na liturgiju pozovemo Gorana sa decom i uručimo im pomoć od 600 evra kako bi im pomogli da kupe šta im je najpotrebnije. Nastavićemo sa akcijom sve dok ova porodica ne dobije normalne uslove za život", rekla je za Katarina Marinković iz organizacije "Dar za dečiji osmeh".

Ona dodaje da je bilo puno naroda koji su došli da upoznaju Stevanoviće, ali i da natoče vodu iz izvora koji poseduje crkva za čiju vodu se veruje da je lekovita.

Da podsetimo, Stevanovići žive u garsonjeri od 30 kvadrata na petom spratu u zgradi bez lifta, a Andreja je imala do sada čak 27 operacija zbog toga što je rođena bez potkoleničnih kostiju, dok je Viktor operisan tri puta zbog iščašenja kolena. Oni se kreću pomoću štaka, a u zgradi bez lifta ovo predstavlja problem.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu ili izgrandju kuće za samohranog oca Gorana Stevanovića i njegovo troje dece Andreju (16,5), Viktora (13) i Vasiliju (9).

SMS sa tekstom "Za porodicu Stevanović" na 7763

TR 160-279491-71 sa pozivom na broj "Za porodicu Stevanović"

(Telegraf.rs/Niške vesti)

Video: Denis se junački bori od kako je doživeo strašnu nesreću, a sada mu je potrebna pomoć

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA