Udruženja neurohirurga Srbije okupiće u Beogradu stručnjake iz zemlje i sveta! Očekuje se više od 750 učesnika

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U organizaciji Udruženja neurohirurga Srbije od 30. oktobra do 3. novembra 2024. godine održaće 10. Godišnji sastanak Udruženja neurohirurga Srbije sa međunarodnim učešćem „Dečja neurohirurgija u 21. veku – Izazovi i mogućnosti“. Kako najavljuju organizatori, očekuje se više od 750 učesnika iz zemlje, regiona i sveta.

Ovaj  događaj, kako se navodi, označava novo poglavlje u istoriji neurohirurgije i obuke o lečenju hidrocefalusa i doprinosi značajnom unapređenju hirurške obuke. Po prvi put u ovom delu Evrope, najznačajnija asocijacija u oblasti dečje neurohirurgije – ISPN će održati trodnevni specijalizovani kurs od 31.10- 2.11.2024. godine.

Glavne teme u okviru naučnog programa uključuju neuroonkologiju, vaskularnu neurohirurgiju, neurotraumu i intenzivnu negu, spinalnu neurohrurgiju i hirurgiju perifernog nervnog sistema, funkcionalnu i stereotaktičku neurohirurgiju, globalnu neurohirurgiju, hidrocefalus, kraniostenoze, tumore zadnje lobanjske jame i mnoge druge, sa ciljem da se istaknu savremena dostignuća i izazovi u oblasti dečje neurohirurgije.

Organizacija događaja ovog ranga u prethodnom periodu značajno je doprinela uvođenju novih znanja, veština i procedura, unapređenju kvaliteta lečenja dece i odraslih u Srbiji, i podizanju standarda lečenja korišćenjem multidisciplinarnog

pristupa.

- Predavači, njih preko 100 iz 31 zemalja sveta, će biti vodeća evropska i svetska imena u oblasti pedijatrijske neurohirurgije, predstavnici neurohirurških klinika i odeljenja iz Srbije, regiona i sveta, kao i predsednici i predstavnici međunarodnih i kontinentalnih

asocijacija. Ovaj Kongres je prilika za edukaciju mladih neurohirurga u Srbiji u ovoj značajnoj i nedovoljno razvijenoj oblasti kod nas, navode organizatori.

Pozvani predavači će predstaviti najnovija dostignuća u oblasti, pružiti uvid u savremene trendove i dobre prakse struke i nauke. Ovo će doprineti unapređenju kompetencija i promociji nauke i veština. Cilj je unapređenje obrazovnih i stručnih standarda.

Naši lekari će moći da primene ova znanja u praksi, koriste savremene metode u dijagnostici i hirurgiji i pristupe lečenju pacijenata na

multidisciplinaran način. Ovaj događaj će doprineti i usvajanju protokola lečenja i unapređenju organizacionih, logističkih i stručno-naučnih aspekata u dečjoj neurohirurgiji u Srbiji, što će značajno poboljšati kvalitet života naših pacijenata.

Relevantne institucije Republike Srbije su prepoznale značaj neurohirurške edukacije i kontinuirano podržavaju aktivnosti Udruženja neurohirurga Srbije. Sada već tradicionalno, podršku organizaciji ovog značajnog jubileja su dali Predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i sve relevantne institucije Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija nakon raka dojke nije hir nego potreba svake žene da nastavi život normalno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA