Napadaju u čoporima: Uskoro rešenje oko pasa lutalica u Priboju?

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Višegodišnji problem pasa lutalica, na ulicama Priboja, u skorijoj budućnosti mogao bi da bude potpuno rešen. Problem pasa lutalica, nije problem samo Priboja, već i susednih opština, njegovo rešavanje je kompleksno, iako se to na prvi pogled ne čini, pa se ovaj problem nastoji zajednički rešiti sa opštinama Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su Predlog odluke za pokretanje postupka realizacije projekta javno - privatnog partnerstva, sa ili bez elemenata koncesije, za obavljanje dela komunalne delatnosti zoohigijene zbrinjavanja pasa lutalica i uklanjanja animalnog otpada na teritoriji opština Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica.

O preduzetim aktivnostima, na rešavanju ovog zaista akutnog problema i u Priboju većnike je upoznao Saša Vasilić, zamenik predsednika Opštine, koji je, zbog odsustva predsedika Lazara Rvovića, i predsedavao sednicom Opštinskog veća.

- Jasno je svima da mi imamo veliki problem sa psima lutalicama u gradu i da je to dugogodišnji problem i za građane Priboja, ali i za naš budžet, jer plaćamo velike kazne. Nije to samo problem opštine Priboj, već i pomenutih opština sa kojima smo se dogovorili da ovaj problem pokušamo da zajednički rešimo sa privatnim partnerom - rekao je Saša Vasilić, zamenik predsednika Opštine Priboj.

- Ovom Odlukom želimo - da na kraju nemamo pasa lutalica na ulicama Priboja, da oni svi humano budu zbrinuti u azilu privatnog partnera, koji će sa njima postupati u skladu sa zakonom o dobrobiti životinja, tako da ćemo imati i uštede u budžetu, nećemo imati problema sa psima lutalicama, a građani će, verujem, biti zadovoljni - kaže Vasilić.

Član tima za rešavanje ovog problema ispred opštine Priboj Boris Mrdović, predsedik Skupštine opštine, podsetio je da je pre oko dve godine potpisan i Memorandum o saradnji odnosno sporazumno rešavanje ovog problema u opštinama Priboj, Prijepolje, Sjenica i Nova Varoš i da se taj postupak sada i zvanično pokreće.

- Pored ove Odluke o pokretanju, da napomenem da je Opština Prijepolje raspisala konkurs i odabrala konsultanta koji vodi ovu priču, i oni će u stručnom smislu raditi na izradi akata i projekta - istakao je Boris Mrdović, predsednik SO Priboj.

- Ono što posle ovog sledi je još jedna odluka Skupštine svih opptina koje su deo ovog projekta,i nakon saglasnosti Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Srbije, može da se ulazi u proces raspisivanja tendera odnosno javne nabavke, gde bi potencijalno zainteresovani privatni investitori i rešavali ovo pitanje - rekao je Mrdović.

Privatni partner u ovom poslu iznalazi lokaciju, obezbeđuje objekte i saobraćajnice, i sve ostalo u skladu sa zakonom. Ako sve bude teklo po planu, realizacija projekta javnog - privatnog partnerstva na zbrinjavanju pasa lutalica očekuje se tokom naredne godine.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    28. oktobar 2024 | 09:55

    Sta rade opstinske nadlezne sluzbe ? Gde su lovacke organizacije ? " Visegodisnji problem" ?! Toga nije bilo u SFRJ !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA