Obeleženo 30 godina rada humanitarne organizacije Lajflajn

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Obeleženo 30 godina rada humanitarne organizacije Lajflajn

U Belom dvoru večeras je humanitarnim balom obeleženo 30 godina postojanja i rada humanitarne organizacije Lajflajn, pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević.

Balu su prisustvovali, pored domaćina princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević, i ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ministar za rad Nemanja Starović, ambasadorka Kanade u Beogradu Mišel Kameron, episkop moravički Tihon, predstavnici kancelarija Lajflajn iz Čikaga, Njujorka, Toronta, Londona i Atine, kao i donatori.

Princ Aleksandar je u obraćanju naglasio značaj jedinstva i zajedničkog zalaganja u aktivnostima Lajflajna, navodeći da je humanitarni rad jedna od najvažnijih tradicija porodice Karađorđević i da princeza Katarina nastavlja ovo nasleđe.

"Ako pogledate mapu, biće vam nemoguće da nađete grad u Srbiji koji nije primio neki vid pomoći od moje supruge, njene Fondacije i Lajflajna. Ali ne samo u Srbiji, već i Republici Srpskoj", istakao je Aleksandar Karađorđević i dodao da su to pokazatelji koji će trajati zauvek.

On je rekao da je najviši i najplemenitiji vid rodoljublja služba svojoj otadžbini i pružanje pomoći narodu svoje zemlje.

"Veoma sam ponosan na moju suprugu i na njen neumorni rad za narod Srbije, na njenu energiju i snagu, kao i na njenu viziju, koji su inspiracija za sve nas", dodao je Aleksandar Karađorđević.

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić rekao je u obraćanju da je rad organizacije Lajflajn inspiracija za ljude u Srbiji i šire u proteklih 30 godina.

"U tom periodu, videli smo vraćanje pravim vrednostima našeg naroda, što je ova organizacija fantastično prezentovala - solidarnost, humanitarnost, briga jednih o drugima u teškim vremenima", istakao je Đurić.

On je naveo da je srpski narod zahvalan na radu Lajflajn organizacije i na pomoći ne samo srpskom narodu, već i čitavom čovečanstvu.

Izrazio je nadu da će večerašnja svečanost biti koristan trenutak da shvatimo koliko možemo da doprinesemo jedni drugima.

"Živimo u svetu koji se suočava sa ogromnim izazovima i samo sa vrednostima koje organizacija Lajflajn promoviše možemo da se nadamo da ćemo prevazići ove izazove koji nisu viđeni za života mlađih generacija", rekao je Đurić.

Kako je najavljeno, sredstva prikupljena na večerašnjoj proslavi biće namenjena za pružanje pomoći dečjim bolnicama u Srbiji.

Planirana je i humanitarna aukcija, na kojoj će biti nadmetanje za 30 slika koje su radili mladi učenici "Pero Art Centra", ali i košarkašku loptu koju su potpisali svi članovi reprezentacije Srbije pre odlaska na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Princeza Katarina uručiće i predstavnicima svih kancelarija Lajflajn prigodne plakete u znak zahvalnosti i priznanja.

U okviru bala predstavljen je i kratki trejler za dokumentarnu seriju "Kruna, država i narod" o životu princa Aleksandra, čija je premijera planirana na Kanskom filmskom festivalu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA