Nova pomoć za roditelje sa troje i četvoro dece u Vojvodini: Tiče se stambenog pitanja

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Pokrajinska vlada usvojila je danas odluku o uvećanju bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za 2024. godinu. Iznos je sa dosadašnjih 250 miliona povećan na 345,5 miliona dinara.

Kako je saopšteno, ova mera je doneta u cilju zaustavljanja negativnih demografskih trendova i afirmacije pronatalitetne populacione politike na teritoriji AP Vojvodine, a imajući u vidu potrebu za poboljšanje uslova stanovanja i pružanja pomoći porodicama sa troje i četvoro dece kao jednog od bitnih elemenata u realizaciji pronatalitetne politike, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Za finansiranje opremanja objekta Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u postojećem objektu MZ „Bratstvo“ u Bačkoj Palanci na današnjoj sednici izdvojeno je 12 miliona dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesrbin

    25. oktobar 2024 | 13:32

    Jedino mi možemo da povećamo natalitet i spasimo RSrbiju od izumiranja,stvoriti uslove da ljudi imaju što više dece a ne samo dajete novac ko ima mnogo dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA